Connect with us

Exklusivt

Dokumentär: Pannie Kianzad vs Lina Länsberg 2 – Från Malmö till UFC

Publicerat


Nyheter

Dokumentär: Pannie Kianzad vs Lina Länsberg 2 – Från Malmö till UFC

Publicerat april 13, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Spana in Maximum Sports kortdokumentär inför Pannie Kianzad vs Lina Länsberg 2

Nu på lördag den 16 april kommer de topprankade UFC-svenskorna Pannie Kianzad och Lina Länsberg att göra upp i en returmatch. Maximum Sports har följt med Kianzad under sin träning inför returmötet samt tagit en nostalgisk tillbakablick på den storartade första drabbning. 

Det var mot slutet av 2012 på Amiralen i Malmö när de skånska talangerna Pannie ”Banzai”Kianzad och Lina Länsberg först drabbade samman. Kianzad hade vunnit två raka matcher medan Länsberg gjorde sin MMA-debut efter oerhört mycket framgång inom thaiboxning.

Det var en jämn match som svängde fram och tillbaka, men slutligen segrade Kianzad via teknisk knockout mot slutet av den tredje och sista ronden.

Den grötiga och underhållande matchen blev genast en klassiker, stal showen, och har varit väl ihågkommen sedan dess.

Läs mer:

Nu, snart tio år senare kommer damerna att göra upp än en gång. Inför returmatchen har Maximum Sports följt med Kianzad under sin träning för att tala om utvecklingen som bägge fighters gjort sedan deras första match, hur ”Banzai” ser tillbaka på matchen och mycket mer!

Det var heta känslor den första gången de drabbade samman men nu, nästan ett decennium senare, är det betydligt lugnare mellan damerna.

– För mig har det bara känts så här: jag kan inte kalla det en beef om vi inte har snackat på flera år eller beefat på flera år, jag vet inte om det är en beef då, säger Kianzad.

– Men det är ett möte som jag förutspådde skulle hända i UFC, det var som jag sa.

– Jag kände bara att det är klart vi ska mötas [igen] men vi måste göra det på en större plattform där vi faktiskt kan tjäna pengar.

Nu möts de återigen men i UFC:s oktagon – precis som Kianzad förutspådde.

Vem vinner returmatchen: Pannie Kianzad eller Lina Länsberg?

Annons