Connect with us

UFC

Uppgifter: UFC återvänder till Europa i sommar

Publicerat

UFC Sweden. Foto_ Stefan Romare


Nyheter

Uppgifter: UFC återvänder till Europa i sommar

Publicerat april 13, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Efter dundersuccé i London tidigare i år ser UFC ut att vara på väg tillbaka till Europa.

UFC Sweden. Foto_ Stefan Romare
Foto: Stefan Romare
För drygt en månad sedan höll UFC sin första gala i Europa sedan pandemin bröt ut. Det verkar enbart ha varit den första utav många framtida Europagalor.
Enligt nyligt inkomna uppgifter från bland andra den irländska MMA-journalisten Niall McGrath så kommer UFC att återvända till Liverpool, England i sommar!
Enligt McGrath kommer det att ske på lördag den 23 juli. UFC har för tillfället inte kommenterat uppgifterna. Enligt uppgifter till Maximum Sports har dock UFC planerat att hålla fler galor i Europa de närmaste månaderna.


Hittills har UFC endast hållit en gala i Liverpool. Det var UFC Fight Night 130, också kallad UFC Liverpool, där hemmasonen Darren Till säkrade karriärens största seger med en poängvinst över topprankade Stephen ”Wonderboy” Thompson. Galan hölls då på Echo Arena, det är ännu inte klart om samma arena kommer att användas.

Dana White: Sverige har alltid varit en rolig plats för oss

Tidigare i år kommenterade UFC:s vd Dana White möjligheten att återvända till Sverige – och var utan tvekan positiv.
– Det beror på hur allt blir med covidrestriktioner, berättade White. Givetvis kommer vi att åka till ställen där det är enkelt att göra affärer och enkelt att sätta ihop galor, där fighters kommer behandlas rätt, där fansen kommer behandlas rätt. Det är ställena vi kommer åka till.
– Sverige har alltid varit en rolig plats för oss. Det är en rolig plats att ha event, vi säljer alltid ut, håller på till tre-fyra på morgonen.
Även om det inte är officiellt så talar det mesta för att UFC återvänder till England i år. En gala i Sverige skulle kunna vänta inte alltför långt därefter.

Annons

Fler Nyheter

Annons