Connect with us

UFC

Spåkulan: Så kommer UFC 279: Chimaev vs Edwards att sluta!

Publicerat


Nyheter

Spåkulan: Så kommer UFC 279: Chimaev vs Diaz att sluta!

Pezhman Pars

Publicerat september 8, 2022

By Pezhman Pars

Kan Diaz chocka världen och besegra den svenska stjärnan?

Äntligen är det åter dags att se den svenska storstjärnan Khamzat Chimaev tillbaka i oktagonen när han natten till söndag ställt mot legenden och publikfavoriten Nate Diaz. Detta blir Chimaevs första fight i UFC som galans huvudfight, något som vittnar om hur snabbt han har blivit en av organisationens allra största stjärnor efter bara två år hos UFC. Framför sig så ställs han mot någon som troligen är en ännu större stjärna i UFC, Nate Diaz.

Diaz har varit i UFC sedan 2007 när han vann ”The Ultimate Fighter” säsong fem. Hans mest meriterande vinst är mot Conor McGregor 2016 när han lyckades strypa ut den irländska storstjärnan i andra ronden.

Chimaev är storfavorit till segern och många har räknat ut Stocktons egna hjälte Nate Diaz. Det är inte mycket som talar för att 35-åriga Diaz ska sin första seger i UFC sedan 2019 när han besegrade Anthony Pettis. Han kommer ifrån två raka förluster, senast juni förra året när han gick fem ronder mot regerande welterviktaren Leon Edwards. Diaz var i princip en slagen man i 24 minuter, men i sista minuten lyckades Diaz skaka Edwards med en hederlig örfil, till publikens stora jubel. Med skakiga ben och taskig balans lyckades Edwards överleva tiden ut, men det visade bara att man aldrig aldrig ska räkna ut Nate Diaz förrän domaren bryter eller tiden rinner ut.

Men hur kommer galans huvudfight att sluta då? Och kommer den spännande delade huvudmatchen mellan kinesen Li Jingliang och Tony Ferguson att gå tiden ut? Hur ska det gå för den pratglade Kevin Holland som ställs mot stenhårda Daniel Rodriguez? Och kommer vi se galans andra svensk Anton Turkalj stå för en skräll när han ställs mot brassen Jailton Almeida? UFC 279 bjuder på många spännande fighter där utgången är väldigt oviss.

Läs mer

Weltervikt: Khamzat Chimaev #3 vs Nate Diaz

En fight Nate Diaz aldrig bett om. Och det känns som om UFC kastar honom till vargarna, i det här fallet nästan bokstavligen då Chimaevs smeknamn ”Borz” är varg på ryska. Om det här är Diaz’s farväl-fight från UFC så är den inte tänkt att få honom att se bra ut. Chimaev borde kunna sänka Diaz på flera sätt. Diaz må vara duktig på brasiliansk jui jitsu, men vi såg i Chimaevs senaste fight mot Gilbert Burns, som är en riktigt duktig grappler att det inte var något som skrämde honom. Vill Chimaev, kommer han kunna avsluta Diaz såväl stående som på mattan. Frågan är snarare om han kommer kunna hålla koncentrationen på topp hela tiden. Här tror jag att Diaz kommer att överleva första ronden men att Chimaevs team inte vill ta några risker och kommer vilja sänka Diaz tidigt i andra ronden.

Weltervikt: Li Jingliang vs Tony Ferguson

En mer logisk matchning hade varit Nate Diaz mot Tony Ferguson, två ärrade veteraner och publikfavoriter som inte kommer utmana om bältet något mer, men fortfarande sälja massor med biljetter för UFC. Istället fick Ferguson Li ”The Leach” Jingliang, som ströps ut mot just Khamzat Chimaev förra året, men tog sig tillbaka med en övertygande seger så sent som i juli när han besegare ryssen Muslim Salikhov. När han nu ställs mot den forne interimmästaren Tony Ferguson är det många som tror att detta kan vara Fergusons sista fight i organisationen om han förlorar. Det skulle då bli hans femte raka förlust i UFC. Skulle Ferguson dessutom få mycket stryk eller knockas, som skett på sistone, vore det nästan klokt att ta sig en funderare om han verkligen bör fortsätta fightas. Jag tror att Tony Ferguson kommer att vara Tony Ferguson, nämligen för tuff för sitt eget bästa. Det borde Jingliang kapitalisera på, vilket kommer att leda till ett avslut i den tredje ronden.

Catchweight: Kevin Holland vs Daniel Rodriguez

Med potential att bli fight of the night kommer vi se Kevin Holland och Daniel Rodriguez göra upp. Två aktiva fighters som skulle ha mötts redan 2020 men det blev aldrig av. De får nu chansen att göra upp och ta ett kliv uppåt i jakt på en titel. Holland är kreativ och farlig med sina submission-försök, men Rodriguez besitter på otroliga kvalitéer när han släpper loss händerna. Jag tror att fighten kommer vara jämn och oviss, vilket även kommer visa sig hos domarna då det blir ett delat domslut till Rodriguez

Catchweight: Jailton Almeida vs Anton Turkalj

Om du inte vet vem Anton Turkalj är så är det hög tid att bekanta dig med ”The Pleasure man”. Blott 26 år är denna 193 cm långa lätt tungviktaren som kommer in som ersättare mot brassen Jailton Almeida. Detta blir faktiskt hans andra gång han fightas hos organisationen då han i somras var med i populära ”Dana White Contender Series” där fighters från hela världen fightas framför just Dana White i hopp om att få ett kontrakt samma kväll. Tyvärr för Antons del blev det inget kontrakt även om han vann sin fight utan större problem. Men nu ställs han mot en riktigt otäck brasse som har elva rakar vinster i ryggen, där hela nio av dem varit avslut i första ronden, bland annat de två senaste fighterna som båda varit i UFC. Almeida är lika bra stående som på mattan och är efter Chimaev galans största favorit. Skulle den obesegrade Turkalj lyckas besegra Almeida blir det hans i särklass största seger i karriären och ger honom en stor karriärskjuts. Jag tror dock att Almeida kommer ta ner fighten till mattan för att därefter strypa ut Turkalj.

Bubblare

Lätt tungvikt: Johnny Walker vs Ion Cutelaba

En gång utpekad som Jon Jones utmanare, men idag nästintill utskrattad, inte minst efter sin KO-förlust mot Jamahal Hill i februari tidigare i år. Walker har mycket att bevisa, inte minst för sig själv då han bara har en vinst på sina fem senaste fighter. På andra sidan oktagonen ställs han mot moldaven Ion Cutelaba, som blandar och ger i sina fighter men aldrig kan anklagas för att inte ha en underhållande fight. Jag tror att Walkers försiktiga stil som han har visat senaste fighterna måste ändras, men frågan är bara hur? Bytet till gymmet och livet på Irland verkar inte ha hjälpt särskilt. Här får vi se Cutebala nöta ut sin motståndare och ta hem vinsten via enhälligt domslut.

UFC Fight Night 279 Chimaev vs Diaz visas på Viaplay Sport med start 02.00 natten till söndag.

ANNONS

Fler Nyheter