Connect with us

UFC

”Cowboy” Cerrone får ny match mot ärrad veteran på storgalan

Publicerat


Nyheter

Donald ”Cowboy” Cerrone får match mot ärrad veteran på storgalan!

Publicerat 24 juni, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Blir detta ”Cowboys” sista match? 

Donald "Cowboy" Cerrone

Nu har ett sant veteranmöte blivit klar för UFC 276: Donald ”Cowboy” Cerrone mot Jim Miller!

Galan går av stapeln den andra juli i Las Vegas, matchen rapporterades först av ESPN.

Bokningen skedde kort efter att ett planerat möte mellan Cerrone och Joe Lauzon ställts in för andra gången i rad. Miller var redan inbokad för att möta Bobby Green på UFC 276 men matchen ställdes in av okända anledningar. 

Mer UFC, MMA & svensk kampsport: 

Avgörande match för ”Cowboy”

Cerrone är en respekterad veteran som kom till UFC från WEC. Han har utmanat om lättviktstiteln och har mött många av de bästa i UFC som exempelvis Anthony Pettis, Jorge Masvidal, Darren Till och Nate Diaz

För tillfället är dock ”Cowboy” inne i en tuff, segerlös svit på sex raka matcher. Sist han vann en match var via domslut mot Al Iaquinta i maj 2019. Utöver det har Cerrone blivit avslutad via T/KO i fyra utav sina fyra senaste matcher. 

Det är tydligt att Cerrone tagit mycket skada under sin långa karriär och många har spekulerat kring hur mycket han har kvar att ge.

Miller har också hållit sig sysselsatt de senaste åren. Han har blivit något av en grindvakt eller måttstock för unga lättviktare på väg upp i UFC – i den allra finaste och mest respekterade bemärkelsen. 

I dagsläget har Miller vunnit tre utav sina fem senaste matcher och sitter på två raka segrar och kommer senast från en TKO-seger över Nikolas Motta.

Vem vinner: Donald ”Cowboy” Cerrone eller Jim Miller?

Annons

Fler Nyheter

Annons