Connect with us

UFC

Dana White om skandalen: ”Ingen borde försvara mig”

Publicerat


Nyheter

Dana White om skandalen: ”Ingen borde försvara mig”

Publicerat 12 januari, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Nu har Dana White öppet talat ut om årets hittills största MMA-skandal där han på en nyårsfest i Mexiko slog till sin fru offentligt.

Både White och hans fru Anne White ska ha varit kraftigt berusade och grälade. Detta ledde till att Whites fru örfilade honom, han höll fast henne och slog sedan tillbaka två gånger. 

Många har spekulerat kring konsekvenser eller även en potentiell avgång för White. Inför helgens UFC Vegas 67 bemötte White pressen och konstaterade att han inte kommer avgå som vd för UFC och att hans förstörda rykte är tillräckligt med konsekvenser. 

– Vad borde konsekvenserna vara? Säg mig, sade White till pressen. Ska jag ta ledigt i 30 dagar? Hur skadar det mig? Jag sa till er när vi höll på att ta oss igenom covid, covid kan stanna i tio år. Jag kunde sitta ute. Det är ganska likt covid faktiskt. Att jag lämnar skadar företaget, skadar de anställda, skadar fighters. Det skadar inte mig. Jag hade kunnat lämna i 2016. Förstår ni vad jag menar? Jag vet inte. Behöver jag reflektera p detta? Nej det behöver jag inte. Det gjorde jag dagen efte rnär jag vaknade. Jag är emot detta. Jag har tagit det på mig. Jag säger er nu att jag gjorde fel. 

White berättade också att han talat med UFC:s sändningspartner ESPN och ägare Endevour och att alla parter är missnöjda med situationen. Han lade sedan till följande:

– Här är mitt straff: Jag måste gå runt hur länge jag nu lever – är det 10.4 år eller 25 år till? – och detta är hur jag kommer stämplas. 

Läs mer

Vill inte att fansen försvarar eller skapar ursäktar åt honom

Sedan skandalen har reaktionen från fans varit blandad. Medan många varit starkt kritiska mot White och krävt konsekvenser, så finns det också delade meningar. 

Det finns de som anser att White hade rätt att slå tillbaka eftersom hans fru slog till honom först. 

White menar på att det inte finns några ursäkter eller bortförklaringar och att han inte vill att någon försöker försvara honom gällande detta.

– Det finns aldrig en anledning eller en ursäkt för vad som hände på nyårsafton – punkt slut, sade White.Jag är 53. Jag fyller 54 i sommar. Jag har aldrig gjort det. Jag har aldrig varit fysiskt aggressiv mot en kvinna i mitt liv, förutom när jag och min syster försökte döda varandra när vi var små. Förutom det, så är detta den första gången det har hänt, och jag garanterar er att det aldrig kommer hända igen. Ingen borde försvara mig. Det finns inte två sidor av denna historian, det finns bara en. 

Se videon nedan!

Läs också: Krönika: UFC straffar jämt sina fighters – men Dana White kommer undan med allt​

Hur ser du på Dana White efter hans uttalande?

ANNONS

Fler Nyheter