Connect with us

UFC

Bettingskandalen djupnar – coachen anklagad för insiderhandel

Publicerat


Nyheter

Bettingskandalen djupnar – coachen anklagad för insiderhandel

Publicerat 13 januari, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Saker ser enbart ut att bli sämre för den numera okända coachen James Krause. Enligt nya uppgifter anklagas Krause för att ha arbetat som mellanhand för ett utländskt bettingbolag. 

Det var förra månaden som nyheten bröt om att den hyllade succécoachen och analytikern Krause blev bannlyst från UFC efter anklagelse rom bettingfusk. Krause  drev en numera raderad YouTubekanal där odds och betting var en stor del. 

Det skedde sedan misstänksamma förändringar i bettingmönsterna när Darrick Minner, som coachas av Krause, mötte Shayilan Nuerdanbieke. Minner förlorade via TKO i den första ronden och ska sedan ha erkänt att han äntrade matchen med en skada. Kännedom av detta kan ha påverkat oddsen och bettingmönstret.

Utredningen fortsätter i dagsläget men UFC-fighters får numera inte längre associeras med Krause eller hans gym. Nya uppgifter till ESPN påstår även att Krause ska ha anlitats av ett bettingbolag baserat i Costa Rica.

Läs mer

”Inom börsen kallas det insiderhandel”

Utöver sin kända YouTubekanal höll Krause även i en chattgrupp där mer specifika och ingående odds och bettingtips diskuterades. Medan UFC-fighters förra året förbjöds från att betta på matcher så fanns det inget som hindrade Krause, som inte längre var aktiv fighter, att ge sina tips. 

Krause tog dock betalt för medlemskap i gruppen och han hade unik insikt och kännedom av gym och fighters. Appliceringen av denna kunskap i bettingsammanhang anses som oetisk och kallas insiderhandel inom börsen – vilket är olagligt. 

Jeff Molina, numera bannlyst fighter som tränat under Krause, medgav mer eller mindre misstankarna om insiderhandel i kommentarer online där han försökte värva folk till den slutna bettingruppen. 

– Han [Krause] har tränat med många av fighterna, lever och andas sporten som coach och fighter och har ibland kännedom om skador, matcher som inte annonserats, hur fighters sett ut i träningen och så vidare, ska Molina ha skrivit i gruppen. Inom börsen kallas det insiderhandel, i MMA kallas det James Krause. DE senaste sex månaderna har alla mina räkningar betalats via Krauses bettingtips. Gör er själva en tjänst och anslut er till VIP-gruppen. 

Nevads idrottskommission fortsätter med utredningen och planerar att förhöra Molina samt en konfidentiell källa nästa vecka. 

Är detta det sista vi sett av James Krause? 

ANNONS

Fler Nyheter