Connect with us

Hetast Just Nu

Chockbeskedet: UFC bannlyser fighters kopplade till stjärncoachen

Publicerat


Nyheter

Chockbeskedet: UFC bannlyser fighters kopplade till stjärncoachen

Publicerat 3 december, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Fighters som tränar under den hyllade coachen och forne fightern James Krause måste antagligen hitta ett nytt team – eller lämna UFC. Detta är på grund av bettingskandalen som skakade UFC Vegas 62.

Det chockerande beskedet kom från UFC:s verksamhetschef Hunter Campbell i natt svensk tid. 

– Fighters som väljer att fortsätta att coachas av Krause eller fortsätter träna på hans gym kommer med omedelbar verkan inte få lov att tävla i UFC-evenemang, baserat på resultaten från de tidigare nämna utredningarna genomförda av regeringen. 

Läs mer

Uppgifter: Bettade emot sin egna fighter – som äntrade matchen skadad

Det var på UFC Vegas 62 förra månaden som Krause coachade sin fighter Darrick Minner i ett möte med Shayilan Nuerdanbieke. Minner sänktes tidigt av ett slag och blev avslutad kort därefter. Det som dock väckte uppseende var dock hur enkelt Minner förlorade och han framstod som skadad inför matchen. 

Precis innan matchen upptäcktes ovanlig bettingaktivitet relaterad till matchen. Satsningar på att Nuerdanbieke skulle vinna via avslut i den första ronden öste in och skapade misstankar. 

En utredning inleddes gällande insider betting då Krause anklagas för att ha känt till sin fighters skada och sedan bettat emot honom. 

UFC:s misstankar är oerhört starka och Minner har blivit av med sitt kontrakt med organisationen. 

Tidigare i år coachade Krause flugviktaren Brandon Moreno till seger i en interimtitelmatch mot Kai Kara-France. Det var bara en av många framgångar som Krause haft som coach de senaste åren. 

Frågan är om Krause någonsin kommer coacha i UFC igen. 

Har UFC agerat rätt gentemot James Krause? 

ANNONS

Fler Nyheter