Connect with us

Exklusivt

Redaktionens favoriter inför Wolf 5!

Publicerat

 

Nyheter

Redaktionens favoriter inför Wolf 5!

Simon Alvhed Wolving

Publicerat november 20, 2022

By Simon Alvhed Wolving

December är här med allt vad det innebär! Regn, slask, dimma, snö, inomhusträd, ljusstakar, julstämning osv. Det är dock inte allt, den tionde december är det dags för årets sista (bland andra) MMA-gala på svensk mark, det är dags för Wolf Fightpromotion 5.

När man jobbar på en redaktion händer det då och då att det dyker upp en gala som alla är lika taggade på men av olika anledningar. Oftast, och även i detta fall handlar det om att alla har ett gäng hjärtematcher som gör en taggad. Efter att vi blött och stött det så tänkte jag att vi kan ju dela med oss till er hur vi tänker och vad vi inom redaktionen ser som tidiga julklappar. Så, without further ado, här är, utan någon inbördes ordning, vilka matcher Maximums redaktion ser mest fram emot på Wolf fightpromotion 5!

Modig vs Duran

Äntligen är det dags för Josefine Modig (6-2-0 (A-klass)) att ta av sig benskydden och kliva upp i proffs. Den efterlängtade proffsdebuten kommer i hälarna på EM som gick av stapeln i september.

Inte nog med att det är proffsdebut, det är även på hemmaplan för Modig som är hemmahörande på klubben Apex Kalmar idrottsförening.

Mellan Modig och ett proffsrecord på 1-0 står Ariadna Duran (0-1), från Ecuador.

I en intervju med Frontkick hade Modig följande att säga om sin kommande motståndare:

”Jag har sett henne fightas och i ärlighetens namn så känner jag mig jävligt bekväm med denna matchning. Men vem vet? Hon kanske är ett monster när vi står öga mot öga. Jag ska inte säga för mycket!”

Modig som har en fallenhet för grapplingen kan tänkas se fram emot att få dela ut lite schysst ground and pound med de mindre handskarna som kommer med proffsreglerna.

Vi på Maximum är iallfall orimligt taggade att se det unga stjärnskottet ge sig ut på sin proffsresa!

Fränberg vs Jonsson

Den äldre av de två MMA-bröderna Fränberg, Dennis ger sig ut på jakt för att åter hamna i vinstkolumnen efter att ha lidit förlust under Wolf 4. Nissaforsfightern och delägaren av Nissafors Fight&Fitness visade under förra galan på starka nedtagningar och god markkontroll. Vi förväntar oss mer av detsamma när buren stängs om knappa veckan!

Mellan honom och vinstkolumnen står A-klass-debuterande Leonard Jonsson som även han svingade under förra Wolf-galan men då i B-klass. Där såg vi honom plocka hem vinsten via enhälligt domslut efter ett dominant uppvisande av grappling som såg honom ha motståndarens rygg så gott som hela matchen.

Vi kan förmodligen vänta oss en hel del markkamp med tunga slag och submissionförsök, men vem vet, det hela kanske blir en kickboxningsmatch, den som lever får se och vi kan inte vänta

Läs mer

Zejlon vs Mansour

Tänk semivintage Gustafsson (typ mot Texeira) möter Conor anno 2015 och ni har Jesper Zejlon. En lång herre med långa lemmar som rör sig som en lättviktare. Denna match markerar Zejlons första match i A-klass efter några lysande prestationer i B-klass. Han kommer dock senast från en förlust på delat domslut tidigare under hösten.

Jag frågade Jesper om han kunder göra ett uttalande och blixtsnabbt svarade han med:

”Han kommer få på plytet!”

Han fortsatte med att säga:

”Det ska bli jävligt kul! Jag känner att det får vara nog med B-klass nu, A-klass-regler passar mig och mitt game bättre. Ska bli mäktigt att göra A-klassdebuten på en stor gala dessutom!”

Hans motståndare, kvällen till ära är Mikael Mansour från Kingpin grappling som också gör sin debut i A-klass.

Tanken var att dessa två herrar skulle veva mot varandra under SM 2021 men matchen blev aldrig av. Så nu, nästan ett år senare, med en ny uppsättning regler och betydligt större strålkastarljus är det dags för dem att göra upp och vi kan knappt bärga oss!

Söderberg vs Wallberg

Sveriges mest rutinerade (jag överdriver inte här) amatörfighter tar av av sig benskydden och krymper handskarna. Det är dags för Mjölbys Tobias Söderberg att gå proffs. Med en bit över 40 matcher är Söderberg den i Sverige genom tiderna som gått flest matcher.  Söderberg har i princip kastat omkring hela amatörsverige (i sin viktklass) och söker nu nya utmaningar i proffsdivisionen. Vi förväntar oss kast, nedryckningar och gammal hederlig ”slå den som ligger”. Han kallas inte SuplexSöderberg utan anledning.

Och den herre som Söderberg siktar på att kasta ner är Tobias Wallberg (0-1). Om än inte lika välrenomerad som Söderberg inom amatör så har Wallberg övertaget att han redan debuterat i proffs. Han vet hur de små handskarna och avsaknaden av benskydd påverkar matchen. Hans långa armar och ben kan mycket väl ställa till trubbel för Söderbergs brottarplaner.

De bägge kämparna har dessutom kommenterat varandras prestationer, record och, ja i princip allting med varandra på ett inte helt smickrande sätt i media.

Vi har en klassisk striker vs wrestler framför oss med lite hetta, och vi tror det kommer bli kalas!

ANNONS

Fler Nyheter