Connect with us

UFC

Dustin Poirier tar ställning mot Dana White efter skandalen: ”Man ska aldrig…”

Publicerat


Nyheter

Dustin Poirier tar ställning mot Dana White efter skandalen: ”Man ska aldrig…”

Publicerat 9 januari, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

UFC-stjärnan Dustin Poirier är nu den senaste profilen att rikta stark kritik mot UFC-chefen Dana White.

Det var under en nyårsfest i Mexiko som White offentligt örfilade sin fru två gånger och såg sedan ut att knuffa ner henne. Detta var förvisso efter att hon först örfilat honom, men det var ett agerande från en betydligt större och starkare man som många reagerade kritiskt mot. 

I en intervju med Bloody Elbow talade Poirier, en av UFC:s mest populära fighters, ut om debaclet. 

– Man ska aldrig bli hårdhänt mot en kvinna, sade Poirier. Jag vet inte vad konsekvenserna blir som medföljer ett sådant agerande från någon med hans status, att driva ett företag och sedan göra något sådant. Det ser inte bra ut alls. 

Läs mer

UFC och ESPN knäpptysta om skandalen 

Hittills har White talat ut om skandalen. Han skäms och menar på att sådant aldrig hänt tidigare och inte kommer hända igen. UFC har dock inget officiellt uttalande och ESPN, som är UFC:s officiella sändningspartner, har enbart hänvisat till Whites egna uttalande. 

Detta är något som fick stark kritik av MMA-media, inte minst av den respekterade journalisten Luke Thomas

– Detta är bara ynkryggat, sade Thomas i ett framträdande hos Dan LeBatard. Det är oförsvarbart. Det är helt oförsvarbart. Och återigen, alla tror att ”UFC och ESPN kommer att gå ihop tillsammans. Detta betyder att det kommer finnas en större kritik riktad mot UFC”, det är det exakt motsatta.

Hittills ser varken UFC, dess ägare Endevour, eller ESPN ut att ha något kritiskt att säga om Whites agerande. Detta skapar en obalans gällande hur hårt UFC förväntar sig att dess fighters ska följa en uppförandekod medan White inte alls har straffats för betydligt värre. 

Håller du med om vad Dustin Poirier har att säga om Dana White? 

ANNONS

Fler Nyheter