Connect with us

Exklusivt

Fem matcher att boka till UFC Paris & fyra fighters att signa!

Publicerat


Nyheter

Fem matcher att boka till UFC Paris & fyra fighters att signa!

Publicerat 19 maj, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Vilka matcher borde bokas till UFC Paris? 

Under dagen blev det klart att UFC kommer att hålla organisationens första gala i Frankrike och intar Paris den tredje september. 

Hittills har endast huvudmatcherna annonserats. Den franske tungviktaren Ciryl Gane kommer att ta sig an Tai Tuivasa i huvudmatchen, dessutom möts mellanviktarna Robert Whittaker och Marvin Vettori i den delade huvudmatchen. Det finns dock nästan ett helt matchkort att fylla ut och här kommer fem förslag på matcher samt fyra fighters som borde debutera i oktagonen!

Läs också: 

Pannie Kianzad vs Yana Kunitskaya

Ingen av dessa bantamviktare har någon koppling till Frankrike men det är två topprankade Européer – varför inte sätta de mot varandra på en gala i Europa? 

Vår svenska hjälte Pannie Kianzad är återigen i vinstkolumnen, har vinster i fem utav sina sex  senaste matcher och har vid ett flertal tillfällen uttryckt en önskan om att möta Yana Kunitskaya.

Å andra sidan så har ryskan Kunitskaya varit med om många stora matcher och är en bra måttstock för divisionens stigande fighters. Hon kommer från en förlust mot mexikanska Irene Aldana men hade två segrar innan dess, varför inte boka ett europeiskt toppmöte? 

Katlyn Chookagian vs Manon Fiorot 

Fransyskan Manon ”The Beast” Fiorot har onekligen levt upp till sitt smeknamn hittills. Hon förlorade sin debut (via delat domslut) under sommaren 2018 men har sedan dess inte lämnat något utrymme för tvivel gällande hennes potential. 

Hittills har hon radat upp fyra raka segrar i UFC (två via TKO) och vilar på en sjätteplats i UFC:s flugviktsrankning. Hennes senaste seger över den forne titelutmanaren Jennifer Maia var ett bevis på hur långt hon kan gå men hon skulle fortfarande behöva ett till stort, ordentligt test.

Katlyn Chookagian må inte vara en publikfavorit, men hon är svår att se bra ut mot och de som gör det brukar inte vara särskilt långt ifrån en titelchans. De två senaste hon förlorat mot är den regerande mästaren Valentina Shevchenko samt Jessica Andrade – som gick vidare till att utmana om titeln efter att ha slagit Chookagian. 

Detta är en match som skulle kunna göra under för Fiorots karriär.

Charles Jourdain vs Lerone Murphy 

Nu är fjäderviktaren Charles ”Air” Jourdain förvisso fransk-kanadensare och inte från Frankrike, men om han möter engelsmannen Lerone ”The Miracle” Murphy – vem kommer publiken behandla som hemmafighter? 

Dessa fighters stiger sakta i rankningen i den talangrika fjäderviktsklassen och har gjort det på väldigt olika sätt.

Jourdain är onekligen den mer spexiga och explosiva utav bägge fighters, som gärna utmanar fighters och syns i media. Han har vunnit tre utav sina fyra senaste, sist en submissionvinst över Lando Vannata, och är alltid underhållande i buren.

Murphy är obesegrad, har tre raka segrar i UFC och knockade senast Makwan Amirkhani. Att fler inte talar om Murphy är förvånansvärt, men en seger över den stigande stjärnan Jourdain är precis vad som skulle kunna ändra på det. 

Detta är en stilmässigt utmärkt match som UFC dessutom försökt boka två gånger. Tredje gången gilt? 

Alexandr Romanov vs Sergei Pavlovich

Ännu ett möte mellan två intressanta talanger från Europa. Varken Moldaviens Alexandr Romanov eller ryssen Sergei Pavlovich har kopplingar till Frankrike men de är två spännande tungviktare som tar stora kliv framåt i divisionen. 

Med ett matchfacit på 16-0 samt fantastisk brottning och athleticism så ser Romanov ut att bli ett problem för tungviktsdivisionen. Han har fem vinster i UFC men saknar den där stora, anmärkningsvärda segern. 

Pavlovich må ha förlorat sin UFC-debut mot Alistair Overeem men har sedan dess vunnit tre raka matcher i den första ronden på T/KO. 

Bägge fighters är topp 15-rankade och lär mötas förr eller senare – varför inte mötas i Paris? 

Nassourdine Imavov vs Kelvin Gastelum

På tal om fighters som flyger under radarn så är fransmannen Nassourdine ”The Russian Sniper” Imavov en fighter som utgör ett stort hot i mellanviktsklassen. 

Med vinster i tre utav sina fyra matcher i UFC och två imponerande avslut bakom sig mot Ian Heinisch och Edmen Shahbazyan förtjänar ”The Russian Sniper” en stor match härnäst. 

UFC hade redan planerat en match mellan Imavov och topprankade Kelvin Gastelum, men visumproblem ställde in mötet. 

Gastelum har hållit sig i mellanviktsdivisionens elit under en längre tid men har börjat sjunka i rankningen. Är han redo för att återetablera sig i divisionens topp eller är det den unge fransmannens tid att skina? Om UFC bokar om mötet så får vi svar på frågan. 

Fyra franska fighters som UFC bör skriva kontrakt med 

Taylor Lapilus (18-3) 

Före detta UFC-fighter som lämnade organisationen med en vinst. Han har nu fem raka vinster (bland annat över den forne UFC-fightern Wilson Reis) och är den enda som slagit den stigande talangen Demarte Pena. Det är nog dags för en återkomst till oktagonen för denna bantamviktaren.

Abdoul Abdouragimov (14-1) 

Brave CF:s före detta welterviktsmästare har slagit meriterade fighters som Louis Glismann och Jarrah Al-Silawe. Han möter härnäst landsmannen Karl Amoussou nästa månad, vid vinst bör han vara en given kandidat för UFC Paris. 

Kevin Petshi (18-5) 

Denna bantamviktaren har varit väldigt bra väldigt länge men har haft svårt att få ihop ordentliga vinstsviter. Han har besegrat svenske Martin Akhtar med flera, är oerhört erfaren och har nu tre raka vinster. Ge honom en chans. 

Yanis Ghemmouri (10-1) 

Ingen pratar om denna fransmannen trots att han slagit den forne Brave-mästaren Amin Ayoub och har en sju matcher lång vinstsvit. Varför? 

 

Annons

Fler Nyheter