Connect with us

UFC

Fem UFC-fighters vi hoppas återvända till oktagonen 2023!

Publicerat

 

Nyheter

Fem UFC-fighters vi hoppas göra comeback 2023!

Pezhman Pars

Publicerat november 20, 2022

By Pezhman Pars

Kan världens främsta MMA-fighter vinna en ny titel?

Jon Jones Conor McGregor

Med cirka 700 aktiva fighters i UFC kan det vara svårt att hålla reda på alla. De har dessutom rätt till tre matcher per år, förutsatt att de är skadefria och tackar ja till fighterna.

Men det finns vissa fighters som sticker ut mer än andra. De kan vara högt rankade, varit med länge eller helt enkelt publikfavoriter med ett stort följe. Nedan följer Maximum Sports lista med fighters vi hade hoppats se i oktagonen 2022 men som av olika anledningar inte haft en fight senaste året. Vi både hoppas och tror att de förgyller MMA-världen med spännande matcher nästa år istället!

Jon Jones – lätt tungvikt

Sedd av många som kanske världens bästa MMA-fighter genom tiderna har Jon ”Bones” Jones varit divisionens ohotade etta sedan han som 23-åring vann bältet 2011 över Mauricio ”Shogun” Rua. Förutom en väldigt hårt dömd diskvalificering på grund av olagliga armbågar har Jones aldrig fått smaka på en förlust i oktagonen. Men utanför den har han stängts av både en och två gånger på grund av användandet av olagliga substanser och har även lyckats hamna på fel sida lagen flera gånger. Hans senaste fight var februari 2020 då han vann en jämn fem-rondare mot Dominick Reyes och försvarade sin titel för trettonde gånge!. Sedan dess har han lämnat över bältet och lovat att och gå upp till tungviktsdivisionen. Det återstår att se när vi får se en av världens främsta MMA-fighters tillbaka i UFC men räkna med att han kommer ha ögonen på sig då. Han kan få en titelfight direkt eller åtminstone en titelutmanande fight på en gång.

Conor McGregor – lättvikt

Irländaren Conor ”The Notorious” McGregor var den som tog sporten hem till TV-sofforna och gjorde den känd även för de som inte följer kampsport. Med en minst sagt färgstark personlighet och fantastisk fighting tog han världen med storm. MMA-världen har McGregor att tacka för väldigt mycket. MMA anses som en av världens snabbast växande sporter och bara i Sverige kan vi se att antalet galor och professionella fighters har ökat enormt senaste tio åren. McGregors senaste fight var för ett år sedan när han hade ett tredje möte med Dustin Poirier men en olycklig fotskada satte stopp för den matchen efter första ronden och sedan dess har McGregor opererat foten och rehabat. Mycket pekar på att han är tillbaka nästa år och lär då möta en toppkandidat i lättviktsdivisionen i form av Michael Chandler.

Stipe Miocic – tungvikt

Kanske en av de allra bästa tungviktarna genom tiderna. Den nu 40-åriga Miocic är dock sparsam med sitt fightande, vilket är synd för oss som njuter av att se honom i oktagonen. Han har mött de bästa av de bästa och slagit de bästa av de bästa, som till exempel Daniel Cormier och Francis Ngannou. Han har varit huvudfighten i de åtta senaste fighter han ställt upp i, så han är inte ovan med rampljuset heller. Hans senaste fight var ett returmöte och titelfight mot Ngannou, men till skillnad från den första fighten där Miocic besegrade Ngannou, hade kameruanen nu gjort sin hemläxa och förbättrat sin defensiva brottning enormt. Miocic blev knockad i andra ronden och har inte fightats sedan mars 2021. Det ska tilläggas att han jobbar heltid som brandman och brukar jobba ända in i ”fight week” och är tillbaka på sitt ”riktiga jobb” oftast en eller två dagar efter en fight. Beundransvärt absolut, men vi hoppas få se mer av Miocic innan han lägger handskarna på hyllan för gott. Rykten går om att han ska möte Jon Jones 2023, en fight ingen MMA-älskare får missa.

Germaine de Randamie – bantamvikt

Den holländska bantamviktaren och före detta fjäderviktsmästaren har ett imponerande facit UFC med 7 vinster och endast 2 förluster där båda förlusterna är mot självaste Amanda Nunes. Men hon har hamnat i onåd med UFC då hon bland annat anklagade sin motståndare Cris Cyborg för doping och vägrade möta henne, vilket ledde att hon blev av med bältet. Hennes beslut ut att jobba heltid som polis har också lett att vi sällan fått se de Randamie i oktagonen. I september i år så meddelade hon dessutom på sin Instagram att hon är gravid och väntar barn mars 2023 så vi lär nog vänta ytterligare ett år innan vi får se ”The Iron Lady” i UFC igen!

Lerone Murphy – fjädervikt

Den obesegrade 31-åriga britten har en del hype med sig, inte minst efter ett imponerande och läskigt knä mot finnen Makwan Amirkhani förra året. Sedan dess har han både dragits med skador och inställda fighter, och just nu finns det tyvärr ingen fight bokad för Murphy för 2023, men han själv hintar om mars då UFC återvänder till London. Murphy startade sin proffskarriär 2016 men har endast 12 fighter sedan dess. Vi hoppas att få se mer av Murhpy som definitivt kan vara ett problem för många i divisionen!

Finns det fler fighter du önskar göra comeback 2023?

Läs mer

ANNONS

Fler Nyheter