Connect with us

UFC

Forne UFC-mästaren avslöjar: Så hade jag fightats mot Khamzat

Publicerat


Nyheter

Forne UFC-mästaren avslöjar: Så hade jag fightats mot Khamzat

Publicerat 14 juni, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Khamzat Chimaev robert whittaker. Foto: Stev bonhage

Det råder inget tvivel om att den svenske stjärnan Khamzat Chimaev är ute efter de största möjliga matcherna – ett möte med den forne mellanviktsmästaren Robert Whittaker skulle kunna vara en av de. 

Whittaker närvarade under mediadagen inför UFC 275 och fick frågan om hur han hade gått till väga om han mötte Khamzat i match. 

– Det hade varit klurigt, sade Whittaker. Du kan inte tro hur många sparkar jag hade lossat iväg i mitten. Jag tror inte min högra fot hade rört kanvasen. Han är en tuff kille. Jag har mött brottare innan, dock. Jag har mött Yoel Romero, som är silvermedaljör. Nu har han visserligen en annan sorts grappling, men det är något jag faktiskt inte tänkt på. Jag hade behövt smälta det när man väl hamnar där. 

Mer UFC, MMA & svensk kampsport: 

Ingen tydlig motståndare för Khamzat härnäst

Khamzat dundrade in i UFC under sommaren 2020 med den ena imponerande segern efter den andra – två av de i mellanviktsklassen. Efter att ha avslutat topprankade Li Jingliang i den första ronden tilldelades svensken en match mot den forne titelutmanaren Gilbert Burns

Herrarna krigade i tre blodiga ronder men i slutändan segrade Khamzat via enhälligt domslut. 

Sedan dess har han utmanat både topprankade Colby Covington samt Leon Edwards och även uttryckt en önskan om att hoppa in för att möta den regerande welterviktsmästaren Kamaru Usman

Whittaker inväntar härnäst ett toppmöte mot italienaren Marvin Vettori på UFC Paris den tredje september. Khamzat har dock flertalet gånger uttryckt en önskan om att återvända till mellanvikt för ytterligare matcher. 

Det är mycket möjligt att Khamzats och Whittakers vägar korsas i mellanvikt. 

Hade du velat se ett möte mellan Khamzat Chimaev och Robert Whittaker? 

Annons

Fler Nyheter