Connect with us

Exklusivt

UFC-svenskens motståndare skadad – här är tre alternativ för Amir Albazi

Publicerat

Amir Albazi. Foto; instagram @amiralbazi


Nyheter

UFC-svenskens motståndare skadad – här är tre alternativ för Amir Albazi

Publicerat 15 juni, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Vem tycker DU Amir Albazi borde möta? 

Amir Albazi. Foto; instagram @amiralbazi

Det blev nyligen klart att den svenske UFC-flugviktaren Amir Albazi (14-1, #13) blivit av med sin motståndare Tim Elliot. Dessvärre har den forne titelutmanaren Elliot tvingats dra sig ur deras planerade möta på UFC on ESPN 38. MMA Junkie var först med att rapportera nyheten. 

Detta är ett stort bakslag för Albazi, som skulle få möta en meriterad, erfaren, topprankad fighter som utmanat om UFC-titeln. 

Det finns dock några alternativa motståndare som skulle kunna hålla Albazi sysselsatt och på väg i rätt riktning i UFC. 

Mer UFC, MMA & svensk kampsport: 

Tre potentiella motståndare för Amir Albazi

David Dvorak (20-4, #10)

Medan Elliot var rankad på elfteplats i flugvikt så är tjecken David Dvorak faktiskt rankad högre. Dvorak tog sig in i UFC efter att ha segrat i Europeiska organisationer som XFN och Oktagon. 

Väl i UFC imponerade Dvorak med tre raka segrar, inklusive en submissionvinst över Juancamillo Ronderos. Han förlorade dock ett enhälligt domslut mot en fighter som också finns på denna listan. 

Dvorak är en något förbisedd med stabil flugviktare som har en bra plats i rankningen och som skulle kunna passa Albazi bra rent stilmässigt. 

Matheus Nicolau (18-2-1, #7)

Det, åtminstone på pappret, tuffaste alternativet är utan tvekan brasilianaren Matheus Nicolau. Lustigt nog så är Nicolau inne på sin andra vända i UFC men han har mött toppnamn som Dustin Ortiz och har för tillfället en vinstsvit på tre raka segrar i UFC. Vilka har Nicolau besegrat? Manel Kape, Tim Elliot och David Dvorak. Det är verkligen inte illa.

Nicolau är en snabb, allsidig, erfaren fighter och en bra skalp för Albazi.

Jeff Molina (11-2)

Det sista alternativet är något riskabelt men även en motståndare som har mycket hajp för tillfället: Jeff Molina. För tillfället vilar Molina strax utanför topp 15-rankingen men han har tre raka segrar i UFC och är obesegrad i sina tio senaste matcher. 

Molina kommer senast från en vinst på delat domslut över Zhalgas Zhumagulov – som Albazi senast besegrade. Både Molina och Albazi är två spännande flugviktare som är på väg upp i divisionen, ett möte kan bli väldigt spännande. 

Vem vill du se Amir Albazi ta sig an härnäst? 

Annons

Fler Nyheter