Connect with us

UFC

Gilbert Burns påstående: Khamzat byter viktklass framöver

Publicerat


Nyheter

Gilbert Burns påstående: Khamzat byter viktklass framöver

Publicerat 19 januari, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Enligt UFC-rivalen så kommer Khamzat Chimaev fortsätta sin karriär i en högre viktklass. 

Khamzat och Gilbert Burns möttes på UFC 273 i april förra året i vad som numera är en modern klassiker. Många ser deras möte som förra årets bästa match och det var en jämn, underhållande match där små marginaler avgjorde. 

Efter full tid var det Khamzat som segrade via enhälligt domslut och många fans har varit intresserade av ett återseende. Superior Challenge-mästaren och forne UFC-fightern Andreas Ståhl är en av de som gärna hade sett en returmatch – han har också en förutsägande detalj som kan vara avgörande

En andra match kanske dock inte alls blir av. Burns talade nyligen med MMA-journalisten Aaron Bronsteter och berättade att han hört att Khamzat planerar att fortsätta tävla i mellanvikt. 

Läs mer

Går match på hemmaplan i helgen

Sedan deras klassiska möte på UFC 273 har Khamzat endast gått en match. Succésvensken var bokat mot veteranen och publikfavoriten Nate Diaz, men mötte istället Kevin Holland på grund av en viktmiss. Khamzat dominerade matchen totalt och vann via submission i den första ronden. 

Burns bokades inte för match förrän sent förra året, då han parades ihop med veteranen Neil Magny. De gör upp på UFC 283 i Brasilien nu på lördag. 

Khamzat har gjort anspråk på mellanviktstiteln och hans bekymmer med att klara welterviktsgränsen börjar bli påtagliga. 

Medan många fans gärna hade sett Khamzat vs Burns 2 så verkar chanserna på en returmatch bli allt mindre. 

Borde Khamzat Chimaev fortsätta sin UFC-karriär i mellanvikt? 

ANNONS

Fler Nyheter