Connect with us

UFC

Jon Jones avslöjar planerna i tungvikt: ”Garanterar fansen…”

Publicerat


Nyheter

Jon Jones avslöjar planerna i tungvikt: ”Garanterar fansen…”

Publicerat 18 januari, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Den forne lätt tungviktsmästaren Jon ”Bones” Jones siktar på att ta sig an de allra bästa i tungviktsklassen. 

Tidigare i veckan blev det klart att UFC och den regerande tungviktsmästaren Francis Ngannou gått skilda vägar. Det har nu öppnat för att Jones, som tog ett uppehåll från UFC i februari 2020, att återvända i tungvikt mot den forne titelutmanaren och interimmästaren Ciryl Gane

Jones uppehåll från sporten skedde till stor del på grund av misslyckade förhandlingar med UFC, som surnade relationerna mellan parterna. 

Återkomsten mot Gane sker på UFC 285 den fjärde mars i Las Vegas och den vakanta tungviktstiteln står på spel. 

Läs mer

Vill möta forne mästaren i följande match 

I en intervju med The MMA Undergrounds John Morgan öppnade Jones upp om sina kommande planer i tungvikt. ”Bones” konstaterade att han vill möta den forne mästaren Stipe Miocic härnäst och att fansen kan förvänta sig minst två matcher till från honom.

– Mitt första mål är att slå Ciryl Gane och sedan att slå Stipe Miocic, berättade Jones. Efter det blir det samtal med UFC för att se vad som känns logiskt. Men jag garanterar fansen minst två matcher till från mig. 

Miocic har inte tävlat sedan han förlorade titeln mot Ngannou i mars 2021. Han har ansett sig vara förtjänt till nästa titelchans men har inte kommit överens med UFC och har därmed inte återvänt. 

En sak är säker: Jones vill ta sig an eliten i sin nya viktklass. 

Vilka matcher vill du se Jon Jones ta i tungvikt?

ANNONS

Fler Nyheter