Connect with us

UFC

Paddy Pimblett missar UFC London – här är anledningen

Publicerat


Nyheter

Paddy Pimblett missar UFC London – här är anledningen

Publicerat 17 januari, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

När UFC återvänder till London blir det utan den brittiske stjärnan Paddy ”The Baddy” Pimblett.

Hittills har hälften av Pimbletts matcher ägt rum i London – ”The Baddy” vann bägge via submission. 

När det blev klart att UFC 286 kommer att äga rum i London den artonde mars började fans genast spekulera kring matchkortet. Många tog för givet att Pimblett, som blivit en av UFC:s största stjärnor sedan sin UFC-debut i september 2021, skulle gå match på kortet. 

Pimblett kommer dock behöva operera sin ankel och missar därför UFC 286. Det var Pimblett själv som avslöjade nyheten via sin YouTubekanal, då han besökte en läkare som informerade om att skadan behöver åtgärdas kirurgiskt. 

UFC 286 kommer att toppas av med en titelmatch i weltervikt då den nykrönta mästaren Leon Edwards möter Kamaru Usman en tredje gång. 

Läs mer

Från älskad till hatad

Pimblett var populär i England, främst sin hemstad Liverpool, och tog UFC med storm när han debuterade. Britten knockade Luigi Vendramini i en hissande prestation som gjorde debuten till en succé. 

I upprepade prestationer på hemmaplan stärkte Pimblett sin stjärnstatus men fansen började vända sig mot honom kort därefter. 

Dels gav Pimblett sig på journalisten Ariel Helwani i ett bisarrt utspel. Sedan gick Pimblett tre ronder med Jared Gordon och vann ett kontroversiellt och kritiserat domslut. Efter matchen var Pimblett nonchalant och fansen har sedan dess börjat vända sig mot honom.

I dagsläget är Pimblett fortfarande en av UFC:s mest populära fighters – men inte av rätt anledning. 

Kommer UFC London ha samma dragkraft utan Paddy Pimblett?

ANNONS

Fler Nyheter