Connect with us

UFC

Islam Makhachev har ett vågat påstående om en match mot Charles Oliveira

Publicerat


Nyheter

Islam Makhachev har ett vågat påstående om en match mot Charles Oliveira

Publicerat 18 maj, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

”Alla kommer förstå”

Topplättviktaren Islam Makhachev (22-1) är minst sagt självsäker inför ett potentiellt möte med den forne lättviktsmästaren Charles Oliveira (33-8).

Båda fighters sitter för tillfället på imponerande vinstsviter. Makhachev, vän och träningskamrat till Khabib Nurmagomedov, har tio raka vinster – medan Oliveira har elva raka segrar. 

Oliveira blev av med titeln efter att ha missat vikten inför sitt andra titelförsvar, men besegrade utmanaren Justin Gaethje via submission redan i den första ronden. 

”Alla kommer förstå”

Läs också: 

Det finns många fans och medier som anser att Makhachev förtjänar nästa titelchans och han vill möta Oliveira där han är som farligast – inom grappling. 

– Vi behöver inte säga Khabib kommer besegra Charles, berättade Makhachev för ESPN. Jag kommer besegra Charles. Alla kommer förstå. Helt ärligt, jag tror att jag kan avsluta den här killen, och jag vill verkligen avsluta med grappling, i hans område. Jag vet att jag kan göra detta. 

Hela 21 utav Oliveiras 33 segrar har kommit via submission, han har svart bälte i BJJ och är utan tvekan en av de bästa grapplers i UFC – oberoende av division. 

Samtidigt är Makhachevs brottning och toppkontroll skoningslös och han kan stoltsera med tio segrar via submission. 

Kan Islam Makhachev besegra Charles Oliveira inom grappling? 

Annons

Fler Nyheter