Connect with us

UFC

Jose Aldo går i pension – hyllningarna flödar ”En av de bästa någonsin”

Publicerat


Nyheter

Jose Aldo går i pension – hyllningarna flödar ”En av de bästa någonsin”

Publicerat 19 september, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Efter drygt 18 år som professionell MMA-fighter har nu den forne UFC-mästaren Jose Aldo (31-8), 36, gått i pension. Beskedet kom via sociala medier och var något av en överraskning då Aldo hade visat intresse för att tävla under UFC:s kommande gala i Rio de Janeiro, Brasilien. 

Aldo växte upp i ett tufft område i Manaus, Brasilien och lärde sig capoeira för att kunna försvara sig. Han flyttade till Rio de Janeiro och började så småningom träna på Nova Uniao under huvudtränaren Andre Pederneiras. Aldo vann sin MMA-debut år 2004 via knockout efter endast 18 sekunder och påbörjade en legendarisk karriär. 

Under de kommande åren imponerade Aldo, som tog sig till WEC under sommaren 2008. Aldo briljerade, slog fighters som Cub Swanson och Urijah Faber och vann dessutom fjäderviktstiteln.

När WEC absorberades av UFC blev Aldo den första fjäderviktsmästaren i organisationens historia. Han försvarade titeln åtta gånger innan han förlorade den via knockout mot Conor McGregor i december 2015. 

Därefter fick Aldo betydligt mer blandade resultat. Han vann tillbaka titeln, men förlorade den mot Max Holloway – som i sin tur gick vidare till att bli en av de bästa fjäderviktarna i UFC.

I december 2020 inledde Aldo en ny vinstsvit efter en flytt till bantamvikt och var på väg mot en titelchans i divisionen. Han blev dock besegrad av Merab Dvalishvili i sitt senaste framträdande. 

Aldo lämnar MMA som en av de bästa någonsin i fjädervikt och de lättare viktklasserna överlag. Maximum Sports tackar för alla fantastiska matcher och prestationer, se MMA-världens reaktioner nedan! 

Läs mer

MMA-världen reagerar på att Jose Aldo gått i pension

 

     Visa detta inlägg på Instagram           

 

Ett inlägg delat av Frankie Edgar (@frankieedgar)

 

     Visa detta inlägg på Instagram           

 

Ett inlägg delat av Dan Hardy (@danhardymma)

 

     Visa detta inlägg på Instagram           

 

Ett inlägg delat av Cub Swanson (@cubswanson)

INSTA

ANNONS

Fler Nyheter