Connect with us

Boxning

Jose Aldo förväntas göra debut i ny kampsport nästa år!

Publicerat


Nyheter

Jose Aldo förväntas göra debut i ny kampsport nästa år!

Publicerat 27 december, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Den forne tvåfaldige UFC-mästaren Jose Aldo ser inte ut att vara klar med kampsport – nu ser han ut att göra sin debut i boxning nästa år. 

Beskedet kommer knappt ett par månader efter att Aldo, 36, pensionerat sig från MMA i samband med sin sista match i UFC.

I samtal med Telecom Asia berättar nu Hardcore FC:s vd Anatoliy Sulyanov att Aldo förväntas tävla under deras kommande boxningsevenemang i Förenade Arabemiraten den 18 mars.

– Den 18 mars har vi ett stort Hardcore Boxing-event i Dubai, sade Sulyanov. Jag kommer inte nämna namn än, men Jose Aldo och Sergey ”Crusher” Kovalev kommer troligtvis vara på kortet. Aldo kommer fightas till 99,9 procent, vi förhandlar med Sergey nu.

Läs mer

En av de bästa genom tiderna 

Aldo är utan tvekan en av de mest respekterade och hyllade inom all MMA. Trots att han aldrig lärde sig ordentlig engelska lyckades han nå ut till massorna på grund av sin briljanta striking, ödmjuka personlighet och fantastiska historia. Aldo kom från ett farligt och fattigt område i Brasilien och förväntades inte uppnå de höjderna han lyckades med tanke på de förutsättningarna han haft i livet. 

När Aldo började tävla i WEC under 2008 blev det tydligt att brasilianaren var en kraft att räkna med. Han briljerade med dominanta segrar över bland andra Cub Swanson och Urijah Faber – och vann dessutom fjäderviktstiteln i WEC. 

När WEC köptes upp av UFC förblev Aldo fjäderviktsmästare och höll hårt i tronen. Han lyckades med flerfaldiga titelförsvar mot Frankie Edgar och Chad Mendes med flera, innan han förlorade titeln mot Conor McGregor

Därefter hade Aldo blandade resultat i UFC med förluster mot Max Holloway och Alexander Volkanovski men med imponerande segrar över fighters som Jeremy Stephens och Renato Moicano

Det återstår att se om boxningsuppgifterna materialiseras. Aldo är dock fortfarande ett stort, respekterat namn inom kampsport och om någon kan hitta ny framgång i boxning vid 36 års ålder så är det honom. 

Vill du se Jose Aldo tävla i boxning? 

ANNONS

Fler Nyheter