Connect with us

Exklusivt

Josefine Knutsson om nästa utmaning: ”Hon har inte så bra försvar”

Publicerat

 

Nyheter

Josefine Knutsson om nästa utmaning mot Julia Polastri: ”Hon har inte så bra försvar”

By Sebastian Vendel-Martinez

Efter en mycket dominant debut i UFC är nu svenska Josefine ”Thunder” Knutsson (7-0) redo för nästa match i UFC – vilket sker mot brasilianska Julia ”Psycho” Polastri (12-3) den andra mars.

Efter många om och men fick Knutsson debutera i UFC i september förra året. Motståndaren Marnic Mann hade inte mycket att säga till om och Knutsson totaldominerade i en match som såg ut att vara på väg mot avslut flera gånger.

Polastri är erfaren och har två gångna matcher i Dana Whites Contender Series. Knutsson har inte ägnat alltför mycket tid på att kolla upp sin motståndare, men ser att brasilianskan inte kommer vilja stå särskilt länge.

– Jag visste inte mycket om henne innan, berättar Knutsson för Maximum Sports systersida Frontkick.online. Det blir hennes debut, hon gick sin andra contender series-match när jag gick min debut. Jag har kollat på henne och hon är all around, hon har lite submissionvinster men inget är jätteimponerande. Hon har inte så bra försvar. Hon har några vinster via ground-and-pound. Hon är ganska all-around i MMA. Jag tror hon vill hålla matchen stående och det gillar jag. Hon kommer börja stående och därifrån kommer hon vilja dyka.

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

Vill tävla igen till sommaren

Sedan sin proffsdebut i augusti 2021 har Knutssons största problem varit att hitta motståndare. Som flerfaldig thaiboxningsmästare så har det knappast kryllat av villiga motståndare för ”Thunder”.

Nu i UFC är det betydligt svårare för fighters att tacka nej och Knutsson vill hålla sig så aktiv som möjligt i oktagonen.

– Jag hade gärna gått en match i maj eller i sommar, särskilt nu när det gått lång tid från min förra match. Tre månader mellan matcher är idealt i början. Sedan när det blir större namn gärna fyra månader emellan match.

Förhoppningarna är höga för Knutsson – som spås en lysande framtid i UFC. Nu när hon väl befinner sig i världens ledande MMA-organisation har hon möjlighet att leva upp till all potential.

Vägen mot framgång börjar den andra mars och det enda som står i vägen för Knutsson är Polastri.

Läs mer

Hur slutar Josefine Knutsson vs Julia Polastri?


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna!

ANNONS

Fler Nyheter