Connect with us

Exklusivt

Josefine ”Thunder” Knutsson klar för nästa match i UFC!

Publicerat

Nu är det klart: svenska Josefine ”Thunder” Knutsson (7-0) kommer att ställas mot brasilianska Julia ”Psycho” Polastri (12-3) på UFC Fight Night 244 i Las Vegas den 15 juni.

Det är källor nära situationen som har bekräftat nyheten för Maximum Sports.

Damerna skulle ha mötts på UFC Vegas 87 men matchen ställdes in efter att svenskan tvingades dra sig ur på grund av sjukdom.

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

Två lovande fighters ryker ihop

Med tre SM-guld samt ett VM-guld är Knutsson en slipadstriker och gjorde MMA-debut i mars 2021. Knutsson körde över Adriana Fusini i debuten och hann även på kort tid besegra The Ultimate Fighter-deltagaren Lanchana Green.

De visnterna säkrade matcher i Road to the UFC och Knutsson besegrade även Isis Verbeek framför UFC-chefen Dana White på Contender Series. Trots att hon inte fick UFC-kontrakt direkt så fick Knutsson så småningom chansen att tävla i UFC och skulle ha ställts mot Iasmin Lucindo, men mötte istället Marnic Mann i slutändan.

Knutsson dominerade fullständigt, var nära på att avsluta flera gånger och kunde lämna buren med en säker seger via domslut.

Polastri gjorde proffsdebut år 2017 och vann åtta utav sina tio första matcher för att få en chans i Contender Series mot Jasmine Jasudavicius. Efter ter tuffa ronder förlorade Polastri ett domslut.

Därefter återvände dock Polastri till vinstkolumnen med tre raka segrar. Det räckte för en ny chans i Contender Series och det blev andra gången gilt för Polastri, som besegrade Patricia Alujas via rear naked choke.

Läs mer

Vem vinner mellan Josefine Knutsson och Julia Polastri?


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna!