Connect with us

UFC

Många avslut när UFC återvände till Las Vegas!

Publicerat

 

Nyheter

UFC Vegas 63: Olyckligt slut för Kattar!

Pezhman Pars

Publicerat oktober 30, 2022

By Pezhman Pars

Många avslut när UFC återvände till Las Vegas!

Kattar vs Allen

Lördagens UFC-gala, UFC Vegas 63 innehöll endast 11 fajter i där huvudfighten var en fem-rondare i mellanviktsdivisionen mellan femterankade Calvin Kattar och sjätterankade Arnold Allen. På förhand räknades kortet som en av organisationens svagare kort eller ett klassiskt ”utfyllnadskort” där många mindre kända namn skulle ha chansen att visa upp sig och imponera både på publiken och UFC-chefen Dana White.

Till tittarnas stora förtjusning var det endast tre fajter som gick till domslut, medan två fighter slutade med delat domslut och endast en fight hade en enhällig vinnare i domarnas ögon.

Veteraner och ynglingar på underkortet

Underkortet bjöd ändå på en del bekanta ansikten och spännande fighters som antingen är på väg upp i karriären, eller som veteranen och tidigare tungviktsmästaren Andrei Arlovski, räknar sina dagar i oktagonen. 43 år ung fortsätter han att vara en del av UFC men frågan är hur många fler krig han har i kroppen.

Vi fick bland annat se 23-åriga Chase Hooper, som var den senaste fightern som svensk David Teymur mötte, bli ordentligt blåslagen i ansiktet och knockad tre gånger av Steve Garcia inom loppet av en minut innan domaren Herb Dean kände att det fick räcka och avbröt matchen efter bara en minut och 32 sekunder.

Ett annat spännande möte var mellan koreanen Junyong Park och Joseph Holmes, där Holmes var förhandsfavorit men fick se sig ordentlig skolad när de båda hamnade på mattan. Park lyckades till slut vinna via stryp i andra ronden och har nu vunnit fem av sina sex senaste fighter, där den enda förlusten kommer mot hypade brassen Gregory ”Robocop” Rodrigues. Håll ögonen på Park som definitivt kommer att orsaka problem i mellanviktsdivisionen.

Evigt unge Andrei Arlovski kunde tangera Jim Millers rekord på 24 vunna fighter i UFC men fick se sig besegrad av brassen Marcos Rogerio de Lima som gjorde processen kort mot den 43-årige belarusiern. Detta var de Limas största vinst i karriären, som endast behövde en minut och 50 sekunder för att strypa ut Arlovski. Det ska dock tilläggas att hans vinster i UFC har åldrats dåligt, då samtliga motståndare som han vunnit över inte längre är kvar i organisationen. Det återstår att se om Arlovski blir ytterligare en fighter i de Limas mindre smickrande statistik.

Underkortet avslutades med ytterligare en georgisk fighter i UFC som gör bra ifrån sig. Roman Dolidze knockade Phil Hawes i slutet på första ronden men vinsten var på väg att komma ännu tidigare när Hawes skadade sitt knä efter ett otäckt benlås av Dolidze på mattan. Domaren Dan Miragliotta avbröt så när fighten när han gick emellan dem och gav därmed Hawes en chans att komma tillbaka in i matchen. Det visade sig inte hjälpa honom och Dolidze kunde därmed kassera in sina elfte vinst som MMA-proffs.

Kravet: Lägg till mig på ”UFC 4”

Huvudkortet öppnade upp med pånyttfödde Khalil Rountree Jr som vann ett delat domslut mot Dustin Jacoby och kommer därmed få ett nummer bredvid sitt namn nästa vecka då han kommer ta över Jacobys 13:de-plats i lätt tungviktsdivisionen. Fighten i sig kommer inte att gå till historieböckerna som en av de mer spännande eller kalkylerade fighterna, men en vinst är en vinst och den 32-åriga Rountree Jr kan nu blicka uppåt i en division där det finns många över och under honom i rankingen som han kan besegra. Noterbart är att Rountree Jr i segerintervjun sa att han vägrar fightas för UFC mer om han inte läggs till som en fighter i  tv-spelet ”UFC 4”!

I en trolig ”vinna eller försvinna”-match för TUF-finalisten Tresean Gore lyckades den 28-åriga mellanviktaren bryta sin två fighters förlustsvit när han besegrade Josh Fremd via ett otäckt stryp i början av andra ronden. Strypet såg inte tekniskt snyggt eller rent ut, men däremot riktigt elakt då han såg ut att vilja separera Fremds huvud från hans kropp. Fremd valde att inte klappa och blev därmed medvetslös när de hamnade på mattan. Frågan är om Fremd får vara kvar i UFC nu när han förlorat båda sina fighter i organisationen.

Galans enda obesegrade fighter var UFC-debutanten Waldo Cortes-Acosta som tidigare i augusti vann sin fight i ”Dana White Contender Series” och belönades med ett kontrakt från bossen själv. Framför sig stod Jared Vanderaa som säkerligen gjorde sin sista match i UFC. Blott 30 år har han redan fem förluster i rad i UFC:s tungviktsdivision och det finns inte mycket som talar för att UFC skulle behålla honom. Det ska dock nämnas att Vanderaa verkligen hittade Cortes-Acostas svaghet med återkommande sparkar mot smalbenet, vilket verkligen påverkade hans rörlighet. Men Cortes-Acosta var mer effektiv med många slag mot ansiktet, vilket gav synligare skador och till slut även ett enhälligt domslut till hans fördel.

Galans delade huvudkort var mellan veteranen Tim Means och hans motståndare i welterviktsdivisionen Max Griffin. Det här var Means 47:e proffesionella MMA-fight och man kan inte annat än att imponeras över vilka han har mött på vägen: Jorge Masvidal, Neil Magny, Alex Oliveira, Belal Muhammad, Daniel Rodriguez och Kevin Holland för att nämna några. Mot Max Griffin fick han dock erfara sin 14:de förlust i karriären efter ett delat domslut. Fighten var jämn på fötterna och böljade verkligen fram och tillbaka, men Griffin såg något vassare ut och fick till slut domarna med sig. Detta var hans största vinst i karriären och han har nu fyra vinster på sina fem senaste fighter.

Snöpligt avslut på huvudmatchen

Calvin Kattar fick pryda affischen som galans huvudattraktion för femte gången i följd när han ställdes mot engelsmannen Arnold Allen. På förhand var det många som väntade sig en tuff fight med många slagväxlingar på mattan, men fick se sig snuvade på showen efter att Kattar skadat knäet i första ronden och verkade nästintill orörlig. Han lyckades överleva ronden då Allen attackerade honom på mattan, men det tog bara nio sekunder i början av andra ronden för domaren att avbryta fighten då Kattar var oförmögen att stå med egen kraft. Detta var Kattars tredje förlust på hans fyra senaste fighter och frågan är om UFC är beredda att ge honom ytterligare en huvudmatch i organisationen. Klart är att han kommer att vara borta en längre tid för sin knäskada. För Arnold Allens del så fick han inte göra det ”statement” som han hade behövt göra för att sätta sitt namn på kartan bland toppkandidaterna till en framtida titelfight. Detta var hans tionde raka vinst i UFC men han flyger alltjämt under radarn trots sin höga ranking. En ny toppfight för Allen hade varit bra för hans karriär, och frågan är om Max Holloway eller Yair Rodriguez känner sig manade att möta engelsmannen i oktagonen.

Läs mer

ANNONS

Fler Nyheter