Connect with us

UFC

Khamzat Chimaev planeras möta Nate Diaz: ”Kommer hantera hans begravning”

Publicerat


Nyheter

Khamzat Chimaev planeras möta Nate Diaz: ”Kommer hantera hans begravning”

Publicerat 19 juli, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Stev Bonhage

Efter många rykten och påståenden har det nu bekräftats: svenske Khamzat ”Borz” Chimaev (11-0) och publikfavoriten Nate Diaz (20-13) har gått med på att mötas. Det planerade mötet är verbalt överenskommet men inget kontrakt har tecknats.

Drabbningen är planerad för UFC 279 i Las Vegas den tionde september. Mötet kommer att agera huvudmatch, fem ronder i welterviktsdivisionen. Det var ESPN:s Brett Okamoto som rapporterade nyheten nyligen via Twitter. 

– Jag kommer att hantera Nate Diaz begravning med UFC, sade Khamzat via sin manager Majdi Shamas

Läs mer

Möte mellan två av UFC:s mest populära fighters

Khamzat visade tidigt i karriären att han var en talang utöver det vanliga då han körde över varenda motståndare som ställdes framför honom.

Han gjorde sin proffsdebut i maj 2018 och radade upp sex raka segrar via avslut och fick en chans att fightas i UFC på kort notis. ”Borz” dominerade John Phillips, vann via submission i den andra ronden och blev genast en fighter som fastnade hos fansen. 

Efter ytterligare tre segrar, inklusive ene submissionvinst över Li Jingliang, fick Khamzat en match mot den andrarankade forne titelutmanaren Gilbert Burns. Det blev en jämn, blodig och underhållande match som direkt blev en av årets bästa. Efter full tid tilldelades Khamzat en vinst via enhälligt domslut.

Diaz har tävlat i UFC sedan 2007 och har mött många av de största namnen under sin tid i organisationen. Förutom en titelmatch mot dåvarande lättviktsmästaren Benson Henderson, som Diaz förlorade via domslut, har han även mött Rafael dos Anjos och Donald ”Cowboy” Cerrone med flera. 

Det som gjorde Diaz till en av UFC:s största stjärnor var dock hans två matcher mot rivalen och superstjärnan Conor McGregor, där bägge fighters vann varsitt möte. 

I dagsläget har Diaz förlorat tre utav sina fyra senaste matcher. Efter att ha besegrat Anthony Pettis via domslut i augusti 2019 förlorade Diaz två raka matcher mot Jorge Masvidal och Leon Edwards

Vem vinner: Khamzat Chimaev eller Nate Diaz? 

Annons

Fler Nyheter