Connect with us

Exklusivt

Fem doldismatcher i UFC du absolut inte får missa!

Publicerat


Nyheter

Fem doldismatcher i UFC du inte visste att du MÅSTE se!

Pezhman Pars

Publicerat 20 juli, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Varje vecka blir vi MMA-fans bortskämda med den ena stormatchen efter den andra. Bara senaste månaderna har publikfavoriter som Israel Adesanya, Brian Ortega, Valentina Schevchenko, Glover Teixiera, Jiri Prochazka, Charles Oliveira och Max Holloway alla fightats i UFC. De är alla stora dragplåster för världens största MMA-organisation och kan sälja ut arenor runtom i världen. Men, de har inte alltid varit de affischnamn de är idag. Precis som fixstjärnan Conor McGregor fick de också börja sin resa på underkortet, som sällan får samma mediala uppmärksamhet.

Nedan följer 5 fighter som alla går under radarn för den som inte slaviskt följer MMA varje vecka ut och in, men som ändå förtjänar att uppmärksammas. Vem vet, en dag kanske de också pryder en affisch i en titelfight i UFC, och då kan du skryta för dina vänner att du följt hens karriär redan från ”underkorts-tiden”.

Muhammad Mokaev vs Charles Johnson (Blaydes vs Aspinall 23 juli)

Blott 21 år har Muhammad Mokaev redan ett imponerande facit. Obesegrad och världsmästare som amatör med 22-0 tog Mokaev steget till proffscenen för knappt två år sedan. Han har inte heller smakat på en förlust som proffs trots sex fighter och många, inklusive undertecknad, tror att Mokaevs resa i UFC kan sluta med ett bälte. Han har en utvecklingskurva som pekar spikrakt uppåt och med rätt matchningar, en skadefri framtid och fullt fokus kan vi snart se Mokaev bli en av Storbritanniens största stjärnor.

Terrance McKinney vs Erick Gonzalez (Santos vs Hill 7 augusti)

McKinney kunde lika gärna ha varit död idag då han tog en överdos 2017 och hans hjärta stannade. Men han lyckades ta sig ur drogträsket och fick se sin MMA-karriär ta fart. Väl i sin UFC-debut mot Matt Frevola stod han för en sensationell knock out efter bara sju sekunder, vilket än idag är det snabbaste avslutet i lättviktsdivisionen. Den nu 27-årige McKinney kommer ifrån en förlust mot Drew Dober, en fight där han sänkte Dober i början och var nära att vinna innan Dober stod för en spektakulär vändning och lyckades ta hem segern. Trots förlusten är det många som tror att Terrance snabba och stenhårda händer kommer vara ett problem för många i divisionen. En spektakulär vinst över Erick Gonzales kommer definitivt ge McKinney en ny hypevåg som i alla fall jag kommer att rida på.

Läs mer

Brian Battle vs Takashi Sato (Santos vs Hill 7 augusti)

Vinnaren av TUF säsong 29, Brian Battle, har kanske fått mer exponering än många andra i sin viktklass, men trots det är det inga andra än de inbitna fansen som vet vad Battle kan utföra. Med det passande efternamnet och lika underhållande smeknamnet ”Pooh Bear” har Battle visat att han är i oktagonen för att vinna oavsett vad. I ”TUF” var han tydlig underdog i två av sina fighter, men visade en imponerande allsidighet och smidighet som gav honom välförtjänta segrar. Kan Battle rida vågen av de många framgångsrika TUF-vinnarna Kamaru Usman, Tony Ferguson, Carla Esparza, Julianna Pena och Robert Whittaker väntar en otrolig karriär framför honom.

Chidi Njokuani vs Gregory Rodrigues (Sandhagen vs Yadong 18 september)

https://www.youtube.com/watch?v=LzUSzLksua0

Det här är en fight där både fighters förtjänar att lyftas. Njoukani har en gedigen bakgrund i Bellator och kommer till fighten med fyra raka vinster i ryggen. Framför sig möter han Gregory ”Robocop” Rodrigues som är lika skoningslös i oktagonen som hans smeknamn ger sken av. Med en imponerande fysik, ett lugn som sätter skräck även i den tuffaste av fighters och stenhårda slag kan Rodrigues mycket väl vara nästa brasse i mellanvikten som stjäl uppmärksamhet. Hans senaste fight mot tuffa Julian Marquez var en ren skolning och visade vilken potential han besitter. Mot Njokuani kan han göra ett nytt statement. Han riskerar att hamna i det otacksamma facket där han fortfarande är orankad men ingen rankad fighter vill möta honom. Oavsett vad kan vi räkna med att 30-åriga ”Robocop” är här för att stanna.

Katlyn Chookagian #2 vs Manon Fiorot #6 (Gane vs Tuivasa 9 september)

Denna fight är förvisso mellan två högt rankade fighters men förtjänar ändå att få mer uppmärksamhet. Den erfarna Katlyn Chookagian har bara förlorat mot den yttersta toppen av damernas flugvikt och även fightats om bältet. Men hon möts av en ytterst spännande fighter i franska Manon Fiorot. Fiorot förlorade sin debut 2018 men har sedan dess radat upp nio raka vinster, varav de fyra senaste i UFC. Hon har sett oförskämt bra ut och fått sina motståndare att vara sämre än vad de egentligen är. Med en otrolig fysik, fina sparkar och slag tack vare sin bakgrund i karate och muay thai har den Nice-födde 32-åringen en allsidighet värt namnet. Det ska nämnas att hon även har lila bälte i brasiliansk jiu-jutsi och räds inte en kamp på mattan. Detta blir utan tvekan Fiorots tuffaste utmaningen i karriären och en vinst mot Chookagian kommer med all säkerhet ge henne möjligheten att fightas om titeln mot Valentina Shevschenko. Jag tror att Chookagian kommer att ge Fiorot en riktigt tuff utmaning, men kommer ändå få erfara sin femte förlust.

Vilka UFC-fighters och doldisar tycker du förtjänar mer uppmärksamhet? 

Annons

Fler Nyheter