Connect with us

UFC

Sanna toppmatcher klara för UFC 280 – är detta årets bästa matchkort?!

Publicerat


Nyheter

Sanna toppmatcher klara för UFC 280 – är detta årets bästa matchkort?!

Publicerat 21 juli, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Den 22 oktober äger UFC 280 rum i Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten, och det ser redan ut att kunna bli årets bästa gala! 

I dagsläget har fem matcher annonserats, varav två titelmatcher. Även med enbart de matcherna som är klara längtar fansen redan efter galan. 

Den forne lättviktsmästaren Charles Oliveira, som blev fråntagen titeln under kontroversiella omständigheter, kommer att ställas mot Islam Makhachev i huvudmatchen.

Oliveira har redan visat sig vara en elitfighter som aldrig går att räkna bort med vinster över Michael Chandler och Dustin Poirier med flera. Detta medan Makhachev redan kallas för nästa Khabib Nurmagomedov. med en av de mest imponerande vinstsviterna i UFC.

Den regerande bantamviktsmästaren Aljamain Sterling kommer dessutom att göra sitt andra titelförsvar när han tar sig an den antagonistiska forne mästaren TJ Dillashaw. Båda fighters har kritiserats då Sterling vann titeln via diskvalificering medan Dillashaw stängdes av i två år efter att ha testat positivt för steroider. 

Även i bantamviktsdivisionen har den forne mästaren Petr Yan bokats för ett möte med den stigande stjärnan Sean O’Malley och topplättviktarna Beneil Dariush och Mateusz Gamrot är klara för en kollision. 

Läs mer

UFC 280: Tillfälligt matchkort

  • Titelmatch om det vakanta lättviktsbältet: Charles Oliveira vs. Islam Makhachev
  • Titelmatch i bantamvikt: (c) Aljamain Sterling vs. T.J. Dillashaw
  • Weltervikt: Sean Brady vs. Belal Muhammad
  • Bantamvikt: Sean O’Malley vs. Petr Yan
  • Lättvikt: Beneil Dariush vs. Mateusz Gamrot

Annons

Fler Nyheter