Connect with us

Exklusivt

Fadi Asfar inför återkomsten: ”svenska folkets publikfavorit är tillbaka”

Publicerat


Nyheter

Fadi Asfar inför återkomsten: ”svenska folkets pubikfavorit är tillbaka”

Publicerat 20 juli 2022

By Malte Lindblom

”känner mig jävligt taggad” 

Efter ett långt uppehåll är Fadi Asfar äntligen tillbaka. Han ska möta Safi Husseini på FCR 13 i Stockholm. Det blir en mycket spännande och intressant match. Inför mötet har maximum sports lyckats få en exklusiv intervju med Fadi.

Fadi har inte gått match sedan november 2020. Då mötte han Shoeb Akrami och knockades brutalt i slutet av första ronden på Superior Challenge 21. Trots det känns det som vanligt inför matchen mot Husseini säger Fadi, ”som en vanlig dag på jobbet”.

De senaste åren har inte MMA-karriären varit prio ett utan Fadi har pluggat till socialpedagog och fokuserat på sig själv. Få fighters får chansen att bli fulltids proffs inom MMA och det är viktigt för Fadi att ha en alternativ plan, ”Jag vill veta var jag är om fem år.” Fadi har nyligen fått en fast anställning som behaviour coordinator och kommer tills vidare jobba heltid, men samtidigt träna och gå match så ofta som möjligt. Skulle han få möjligheten att bli fulltids proffs skulle han givetvis ta den.

Läs mer

Tränar på Allstars inför FCR 13

Han känner sig nu redo att gå match och ser det som en belöning. Jag frågade Fadi vad han har för mål i sin karriär och han svarade att han har många delmål men att få slåss i Japan för Rizin FF vore häftigt. ”Jag vill sparka dom på huvudet medans dom ligger ned”.

Trots sin koppling till Pancras gym kommer han träna på Allstars gym inför denna match. När han fick frågan varför han valt Allstars svarade han ”Man ser alla fighters de har, de är ju bäst. De är inte bara bäst i Sverige de är en av de bästa i hela Europa”. Jag håller med Fadi då många av Sveriges bästa fighters tränar på Allstars, dessutom kommer många internationella fighters, så som Darren Till och Volkan Oezdemir, hit för att träna.

Fadi tycker att Husseini är en rutinerad fighter med många brottningsmatcher bakom sig. Kort och gott säger han att Husseini är ett bra test. Fadi tror att många underskattar hans brottning men säger han är redo att visa upp den.

Fadi ville slutligen säga att svenska folkets publikfavorit är tillbaka och att längtan är över.

Annons

Fler Nyheter