Connect with us

Svensk MMA

Publikfavoriten återvänder för möte med rekordsättaren for snabbaste avslut i FCR!

Publicerat


Nyheter

Publikfavoriten återvänder för möte med rekordsättaren for snabbaste avslut i FCR!

Publicerat 19 juli, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Daniel Schälander/ FCR 

Fadi Asgfar vs Safi Husseini. Foto_ FCR

Nu har ännu en match blivit klar för Fight Cub Rush (FCR) 13 och det lär smälla när dessa bantamviktare kolliderar. FCR annonserade nyligen ett möte mellan publikfavoriten Fadi Asfar (1-1) och Safi Husseini (1-1), inplanerat för FCR 13. 

Galan äger rum på Solnahallen i Stockholm den 27 augusti och toppas av med två titelmatcher; en i flugvikt och en i bantamvikt. 

Läs mer

Satte rekordet för snabbaste avslut i FCR

Asfar har länge varit en populär fighter både i- och utanför buren. Han har en underhållande fightingstil, vilket han visat mot bland andra Zoran Milic och Jonny Touma – men har även en underhållande personlighet och mycket karisma. 

Han gjorde sin proffsdebut mot Rohulla Yousofi i den delade huvudmatchen på FCR 7 i juli 2020. Asfar glänste, skakade sin motståndare på fötterna och avslutade med en rear naked choke i den första ronden. Därefter ställdes Asfar mot Shoeb Akrami på Superior Challenge 21 och förlorade via TKO i den första ronden. 

Husseini har en stark brottningsbakgrund och tränar ofta med sin vän och lagkamrat Alexander Lööf på Västerås Fight Club. Efter A-klassegrar mot bland andra Nashwan Aziz och Hassan Atayi tog Husseini klivet till proffs i februari 2022.

På FCR 11 ställdes Husseini mot Örebro Fight Clubs Jakob Valegren. Trots att han förväntades ta matchen till mattan sänkte Husseini sin motståndare med sitt första slag, följde upp med slag på marken, och säkrade både segern samt rekordet för snabbaste avslutet i FCR på endast elva sekunder. 

Den imponerande segern räckte för att säkra ett möte med den svenska Europamästaren Amir Malekpour på FCR 12. Husseini hade ett par bra stunder men hade svårigheter med Malekpours press, snabbhet och kondition. Husseini förlorade ett enhälligt domslut efter full tid. 

Fight Club Rush 13: Tillfälligt matchkort

  • Titelmatch i flugvikt: Jonny Touma vs Zoran Milic
  • Titelmatch i bantamvikt: Karlen Minasian vs Bernardo Sopai
  • Lättvikt: Rahmads Stromanis vs Mohammed Rouziq
  • Catchvikt 64 kg: Bilal Tipsaev vs Glenn McVeigh 2
  • Bantamvikt: Fadi Asfar vs Safi Husseini
  • Flugvikt: Amir Malekpour vs TBA
  • Nabbe Malki vs TBA 

Annons

Fler Nyheter