Connect with us

UFC

Khamzat Chimaev utmanad av topprankade mellanviktaren: ”Borde möta mig”

Publicerat

Khamzat Chimaev. Foto. Steve Bonhage


Nyheter

Khamzat Chimaev utmanad av topprankade mellanviktaren: ”Borde möta mig”

Publicerat 4 januari, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Stev Bonhage

Khamzat Chimaev. Foto. Steve Bonhage

Om den svenske stjärnan Khamzat Chimaev ska ta sig till titelmatch i mellanvikt så anser Jared ”The Killa Gorilla” Cannonier att de bör mötas först – eller åtminstone någon rankad i topp tre i mellanvikt. 

Cannonier kommer senast från en poängvinst mot Sean Strickland under den sista UFC-galan av förra året. Den segern fastställde Cannoniers plats i mellanviktdivisionens elit. 

Nyligen hamnade Khamzat i tjafs med den nykrönta mellanviktsmästaren Alex Pereira gällande detaljer om ett påstått möte mellan de. Vare sig den matchen blir av eller inte så anser Cannonier att Khamzat borde möta någon högt rankad i mellanvikt först. 

– Personligen tycker jag, om han vill ta sig upp dit så borde han ta sig igenom någon i topp-10, sade Cannonier till Helen Yee. Eftersom jag är en av de i toppen, så borde han möta mig eller Robert [Whittaker] eller Israel [Adesanya]. Om du ska ge honom någon så borde det vara någon i topp-3 som de gjorde i weltervikt. 

– Jag bryr mig inte om vad de gör med honom. Jag är inte riktigt fokuserad på honom, jag fokuserar på mig själv. Så jag sitter just nu där jag sitter och vem som än kommer mot mig kommer få. Det hade definitivt varit en rolig match, absolut. 

Läs mer

Återvände till vinstkolumnen efter kritiserad match om titeln 

Cannonier hade blandade resultat när han äntrade UFC i början av 2015. Vinden vände när han flyttade till mellanvikt i slutet av 2018. 

”The Killa Gorilla” radade upp tre imponerande segrar i mellanvikt mot bland andra Anderson Silva och Jack Hermansson. Därefter förlorade Cannonier ett domslut mot den forne mästaren Robert Whittaker – i en match där ”The Killa Gorilla” bröt sin arm i den första ronden.

 Cannonier återvände till vinstkolumnen med fina segrar över Kelvin Gastelum och Derek Brunson, vilket räckte för en titelchans mot den dåvarande mästaren Israel Adesanya.

Titelmatchen var oerhört händelsefattig från bägge håll och fansen var väldigt kritiska. 

Sedan dess har Cannonier hunnit med en seger över Strickland. 

En sak är säker: det är väldigt många som påstår sig vara intresserade av att möta Khamzat. Det är dock mindre klart vem succésvenskens nästa motståndare blir. 

Vill du se Khamzat Chimaev mot Jared Cannonier? 

ANNONS

Fler Nyheter