Connect with us

UFC

Khamzat om Nate Diaz: ”Tar med hans huvud till Sverige”

Publicerat


Nyheter

Khamzat om Nate Diaz: ”Tar med hans huvud till Sverige”

Publicerat 6 september, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Nu i helgen går en av årets största UFC-galor av stapeln: UFC 279! I huvudmatchen kommer den svenska UFC-stjärnan Khamzat Chimaev att ställas mot veteranen och publikfavoriten Nate Diaz.

Khamzat är rankad på tredjeplats i welterviktsdivisionen och har avslutat alla utom en av sina motståndare. Han kommer senast från en domslutsvinst i en underhållande, blodig match mot den forne titelutmanaren Gilbert Burns. Khamzat testades och sänktes men krigade sig tillbaka och kammade hem segern via domslut. 

På Fight Club Rush 13 i Stockholm berättade Khamzat att Burns-matchen är i backspegeln och att han enbart fokuserar på Diaz härnäst. Svensken känner sig utan tvekan självsäker på alla plan inför mötet med Diaz. 

– Alla snackar om kondition och allt det skitet, jag bryr mig inte, jag tar hans huvud, dödar den killen, sade Khamzat. Jag tar med hans huvud till Sverige. 

 

Läs mer

”Möter honom för skojs skull”

Sett till UFC:s ranking så är mötet mellan Khamzat och Diaz inte den mest logiska. Den nykrönta welterviktsmästaren Leon Edwards förväntas dock gå ett tredje möte med Kamaru Usman härnäst.

Khamzat menar att han tog matchen mot Diaz för att hålla sig sysselsatt medan situationen i toppen av divisionen blir klarare. 

– Jag behövde faktiskt inte möta den killen, jag möter honom för skojs skull. Jag var liksom ett barn när han fightades [i UFC]… Jag hade kunnat vänta på titeln, bara vänta. Nu är jag topp tre-rankad och får helt enkelt vänta. Men jag tog denna matchen, den snubben [Diaz] är inte topprankad, men han är berömd, alla älskar honom.

Diaz är härdad och har delat buren med många av de bästa fighters i världen i både weltervikt samt lättvikt. Han har bara blivit avslutad två gånger under hela sin karriär och är känd för sin förmåga att fortsätta framåt. 

Khamzat räds dock inte ett dugg och är redo för vadsomhelst. 

– Alla snackar om att han är gangster och sånt skit, avslutar Khamzat. Där jag kommer ifrån käkar jag gangsters till frukost 

Annons

Fler Nyheter