Connect with us

UFC

Video: Team Khamzat i hetsig konfrontation med Paulo Costa

Publicerat


Nyheter

Video: Team Khamzat i hetsig konfrontation med Paulo Costa

Publicerat 6 september, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

På lördag kommer den svenske UFC-stjärnan Khamzat Chimaev att möta Nate Diaz i huvudmatchen på UFC 279 – men var nära på att hamna i bråk med den brasilianske mellanviktaren Paulo Costa!

För tillfället befinner sig båda parter i Las Vegas och de var nyligen på UFC Performance Institute samtidigt. Khamzat tränade tillsammans med flera lagkamrater från Allstars medan Costa tränade med Jake Shields – lagkamrat till Diaz. 

Plötsligt började parterna munhuggas och stämningen blev snabbt hetsig. Fighters från Allstars började gå emellan för att försöka lugna och så småningom avlägsnas Khamzat från området med sitt team. 

Se videorna från bägge parter nedan! 

Läs mer

Jake Shields till Khamzat: ”Fejkgangster”

Enligt uppgifter ska bråket ha bottnat i ett inlägg på sociala medier där Costa kritiserade Khamzat och sa att svensken inte är en äkta gangster. 

– Den killen Chimeav, jag gillar inte honom, jag tror Nate Diaz kommer besegra honom. Nate Diaz är en äkta gangster. Chimaev kallar sig äkta gangster, men det är han inte. Nate Diaz är det, Chimaev är bara en gourmet-tjetjen, inte en gangster.

Enligt Shields, som tränade med Costa under en längre tid på gymmet, så var allt spel för kamerorna. Shields menar att Khamzat och hans team stod och tittade på länge innan de började ropa, och att han borde gjort något tidigare om det var äkta agg. 

– Det verkade som en ganska svag sak, sade Shields till The Schmo. Jag antar att han var sur för att Paulo kallade honom för fejkgangster, och det är ett perfekt exempel på att vara en fejkgangster. 

Khamzats match mot Diaz är i weltervikt, men han har tävlat i mellanvikt tidigare. Svenskens snabbaste avslut som proffs är faktiskt mot mellanviktaren Gerald Meerschaert.

Då han är stor för weltervikt så har Khamzat vid ett flertal tillfällen tydliggjort sin önskan om att tävla i mellanvikt framöver. Det är möjligt att Khamzat och Costa i så fall gör upp i oktagonen en gång för alla. 

Vill du se Khamzat Chimaev möta Paulo Costa? 

Annons

Fler Nyheter