Connect with us

svenska fighters

Varningen till UFC-mästaren: ”Khamzat hade gjort honom livrädd”

Publicerat


Nyheter

Varningen till UFC-mästaren: ”Khamzat hade gjort honom livrädd”

Publicerat 10 januari, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Enligt stjärnmanagern hade Khamzat Chimaev satt skräck i UFC-mästaren Alex Pereira.

Foto via Sportskeeda

Under 2022 blev två dominanta mästare besegrade i stora skrällar. Leon Edwards vann welterviktstiteln och Alex Pereira kammade hem mellanviktsbältet – men vilken är en bättre motståndare för succésvensken Khamzat Chimaev? Under sin UFC-karriär har Khamzat tävlat i både weltervikt och mellanvikt och han har gjort anspråk på bägge titlar.

Nyligen kunde Frontkick.online tala med Khamzats manager Majdi Shamas. Givetvis kom Khamzat och hans titelambitioner på tal och Shamas öppnade upp om vilken av de två nykrönta mästarna som skulle bjuda på en mer fördelaktig match.

– Jag tycker båda för att vara ärlig. Jag tycker Leon [Edwards] är en mycket mer komplett fighter, han har åstadkommit mer i striking, brottning, allt. Han är en väldigt allsidig fighter och en av de bästa enligt mig. 

– Vad som var lite oroväckande med Pereira var att man såg hur Israel [Adesanya] kunde dominera honom enkelt på marken. Endast Gud vet vad Khamzat hade gjort om han var i de positionerna. Khamzat hade gjort honom [Pereira] livrädd. Så självklart är Alex [Pereira] en bättre match, men det spelar ingen roll. 

Baserat på ren MMA-erfarenhet så skulle de flesta nog hålla med om att Khamzat har en fördel mot Pereira med sin gedigna brottningsbakgrund.

Läs mer

Båda vann titeln via knockout i den sista ronden

Det som är en intressant parallell mellan Edwards och Pereira är sätten de vann titlarna och vilka de vann mot. Israel Adesanya och Kamaru Usman var dominanta mästare i mellanvikt respektive weltervikt. Bägge fighters ledde poängmässigt mot titelutmanarna och var på väg mot en bekväm seger via domslut för att behålla bältet. 

Både Edwards och Pereira hittade dock gyllene tillfällen i den femte ronden och lossade iväg grova knockouter som säkrade spektakulära segrar. 

Edwards förväntas försvara titeln i ett trilogimöte med Usman härnäst medan Pereiras kommande planer är mer oklara. 

Pererira och Khamzat har dock redan tjafsat på sociala medier gällande en potentiell match mellan de, då bägge fighters har olika versioner av påstådda förhandlingar. 

Oavsett vilken titel Khamzat utmanar om så finns det en god chans att han är oddsfavorit mot båda regerande mästare. 

Vem hade Khamzat haft bättre chans mot: Alex Pereira eller Leon Edwards? 

ANNONS

Fler Nyheter