Connect with us

UFC

UFC-mästaren skadad IGEN – sågas av kollegorna

Publicerat


Nyheter

UFC-mästaren Aljamain Sterling skadad IGEN – sågas av fighters

Publicerat 11 januari, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Dessvärre har UFC:s bantamviktsmästare Aljamain Sterling drabbats av ännu en skada som kan sätta käppar i hjulet för hans kontinuitet som titelhållare.

Sterling förväntades gå en superfight mot den forne mästaren Henry Cejudo på UFC 285 i mars i år. De planerna ser nu ut att ställas in då Sterling drabbats av en bicepskada – något han tydligen ska ha handskats med under en längre tid.

Det var nyligen som Sterling öppnade upp om skadan via sin YouTubekanal. I september 2021 tvingades Sterling dra sig ur ett planerat möte med Petr Yan på grund av en nackskada som krävde operation.

Sterling var själv inte säker på när han skulle lunna återvända från sin skada, men han menar på att mars är orealistiskt.

Läs mer

Kollegorna i bantamvikt ger inget medhåll

När nyheten kom ut om Sterlings skada var andra toppfighters i bantamvikt allt annat än förstående.

Marlon ”Chito” Vera och Sean O’Malley var snabba med att håna Sterling via sociala medier.

 

     Visa detta inlägg på Instagram           

 

Ett inlägg delat av ESPN MMA (@espnmma)

– Vi har ingen mästare, skrev Vera.

– Ska Comain-Aljo möta Henry [Cejudo] eller inte, jag är förvirrad, skrev O’Malley. Han säger att han har slitit sin bicep. Om det är fallet låt mig spöa Henry.

Sedan Sterling vunnit bantamviktstiteln via kontroversiell diskvalificering har han knappast anammats av varken fans eller fighters. Det har sakta ändrats men att den obestridda titeln tagits med honom under skadeuppehåll har knappast gjort honom mer omtyckt av fans eller kollegor.

Ett möte med Cejudo är troligtvis den största matchen som kan göras i bantamvikt. Det återstår att se om Cejudo möter någon annan om en interimtitel eller inväntar Sterlings återkomst.

När tror du Aljamain Sterling återvänder?

ANNONS

Fler Nyheter