Connect with us

UFC

Spåkulan: Så kommer helgens hetaste UFC-fighter att sluta!

Publicerat


Nyheter

Spåkulan: Så kommer helgens hetaste UFC-fighter att sluta!

Pezhman Pars

Publicerat november 19, 2022

By Pezhman Pars

Kan Spivac bli Lewis 13:de knockout-offer?

Lewis Spivac

Efter förra veckans otroliga gala i Madison Square Garden är UFC tillbaka i sin egna bur i Las Vegas, Apex närmare bestämt. Totalt 12tolv fajter kommer att äga rum och hela galan avslutas med ett tungviktsmöte mellan Derrik Lewis och Serghei Spivac. Det blir första gången som moldaven Spivac blir en UFC-galas huvudfajt, medan Lewis gör sin sjunde huvudfajt med organisationen.

Galans delade huvudfajt är mellan rumänen Ion Cutelaba som kommer med två raka förluster och nigerianen Kennedy Nzechukwu som senast besegrade Karl Roberson i juli. Andra spännande namn att hålla ögonen på är obesegrade tungviktaren Waldo Cortes-Acosta som ställs mot Chase Sherman och australiern Jack Della Maddalena som möter Danny Roberts. På underkortet kan 15-rankade ukrainskan Maryna Moroz ta ett stort kliv i rankingen om hon besegrar tidigare titelutmanaren och åttonderankade Jennifer Maia. Vi får även se TUF-vinnaren Ricky Turcios tillbaka efter sin senaste förlust samt Vanessa Demopoulos som njuter av sviterna av två raka vinster och en hel del massmedial uppmärksamhet då hon efter sina vinster hoppat i famnen på den som intervjuat henne!

Som vanligt kommer Maximum Sports att titta in i den magiska spåkulan och berätta för er hur galans mest intressanta fighter kommer att avslutas. Passa på att tippa på utgången redan nu och tacka oss sedan!

Tungvikt: Derrick Lewis #8 vs Serghei Spivac #12

Det här kan bli Lewis sämsta år i UFC om han förlorar då det blir tredje raka förlusten, något som aldrig hänt i hans karriär. För Spivac blir det en utmärkt möjlighet att närma sig toppen och kunna sniffa på en framtida titelutmanande fight nästa år. Det som talar för Lewis är att den lilla buren i Apex i Las Vegas är något som passar hans fightingstil då han gärna vill korta distansen för att få in sina hårda slag. Generellt är tungviktare varken snabba eller rörliga men kan med ett slag knocka vilken person som helst i världen. Faktum är att Lewis har knockat tolv motståndare i UFC, vilket är ett rekord i organisationen. Det som talar för Spivac är att han troligen ganska enkelt kan få ner Lewis och på så sätt trötta ut honom och hans armar. Eftersom denna fight är på fem ronder så kan Lewis trötta ut sig själv ganska snabbt. Spivac är också bettingfavorit men här tror jag ändå på en återkomst i vinstkolumnen för Lewis. Spivac må vara 10 år yngre och en hygglig brottare, men Lewis är, otroligt nog måste sägas, rätt explosiv från marken och har visat sig kunna ställa sig upp ganska enkelt. Jag tror att Spivac kommer att komma för nära Lewis och rätt som det är kommer det snurra stjärnor runt hans huvud när Lewis nävar träffar hans ansikte. Lewis vinner på knock out och förlänger sin rekordsvit i flest knockouter i UFC!

Lätt tungvikt: Ion Cutelaba vs Kennedy Nzechukwu

Två fighters som man hade hoppats mycket på men som inte har levererat på den nivån. Båda är duktiga och har några fina avslut men har visat sig vara alldeles för ojämna i oktagonen. Förloraren här riskerar att för alltid bli ihågkommen som fajtern som inte levde upp till hypen. Den här fighten har potential att bli ”Fight of the night” för att Cutelaba är en sådan som lämnar allt i oktagonen och Nzechukwu har några spektakulära avslut i bagaget. Jag tror att vi får se ett 15 minuters krig där vinnaren blir rumänen Cutelaba via delat domslut!

Tungvikt: Chase Sherman vs Waldo Cortes-Acosta

Huvudkortet andra tungviktsmöte är inte den hetaste divisionen men många har ögonen på Cortes-Acosta som är obesegrad och fajtades så sent som i slutet av oktober. Då mötte han Jared Vanderaa vilket också råkar vara Shermans senaste motståndare som han också vann emot. Det säger inte mycket om vad dessa fighters befinner sig idag just för att Vanderaa har fem raka förluster och inte varit imponerande direkt. Cortes-Acosta visade stora hål i sitt ”game” sist och jag tror att en sådan erfaren fajter som Sherman kommer att dra nytta av det. Sherman har dessutom redan blivit kickad från UFC en gång och sedan återvänt men ett facit på fyra vinster och nio förluster i organisationen kommer knappast att öka hans aktier vid en till förlust. Jag tror att vi kommer att få se en liten skräll här genom en vinst för Sherman och därmed ge Cortes-Acosta sin första förlust som proffs. Vinstmetod? ”Rear naked choke” i tredje ronden!

Weltervikt: Jack Della Maddalena vs Danny Roberts

Della Maddalena såg riktigt bra ut i sin förra match mot Ramazan Emeev som han besegrade via slag i mitten på första ronden. Faktum är att han inte har förlorat sedan 2016, men frekvensen på hans matchande har varit varierande. En orsak kan vara de hårda lockdown-regler som fanns i Australien under coronapandemin, men nu när han är tillbaka så får Danny Roberts bli en i raden av Della Maddalenas vinster. Roberts ojämna facit i UFC och det faktum att han endast har fajtats en gång per år senaste tre åren och att han var borta mellan november 2019 och oktober 2021 gör att det är svårt att veta hans status. Nu tror jag inte att det kommer att spela någon roll för att han kommer bli sänkt av Della Maddalena i första ronden ändå!

Flugvikt: Jennifer Maia #8 vs Maryna Moroz #15

Maia har förlorat tre av sina fyra senaste matcher medan Moroz har vunnit tre av sina fyra senaste matcher. Om MMA-matte var rn verklighet så skulle Moroz vara en favorit, och det är hon också enligt bettingbolagen. Men tittar man lite närmare så ser man att Maia förlorat mot den yttersta eliten:  regerande mästaren Valentina Schevschenko, toppseedade Katlyn Chookagian och numera förstaseedade Manon Fiorot. Det facitet är inget att skämmas över och mot Moroz kommer hon att visa varför hon ändå hör till toppen av divisionen. Moroz såg däremot riktigt imponerande ut senast när hon slog kazaken Mariya Agapova, men Agapova har visat sig vara UFC:s kanske mest ojämna fighter också. Dessförinnan hade hon inte fightats sedan 2020, så även här är det svårt att veta status på fajtern. Här tror jag att Maias erfarenhet mot toppmotstånd kommer att vara det som fäller avgörandet. Jennifer Maia vinner via enhälligt domslut!

Bubblare:

Bantamvikt: Ricky Turcios vs Kevin Natividad

Om du blir vill bli riktigt frustrerad ska du se Ricky Turcios senaste fight mot Aiemann Zahabi. antalet sparkar och slag i luften var nästan löjligt många och många inklusive undertecknad undrar vad han egentligen höll på med. Hans stil är lite avig och speciell men MMA går ändp ut på att åsamka skada på sin motståndare, vilket han inte såg ut att vilja göra. Den stora frågan är om han har lärt sig läxan och återvänder till till buren som den duktiga och spännande fighter han har visat tidigare att han är eller får vi se en stjärna slockna mot Kevin Natividad? För Natividads del är det säkert vinna eller försvinna då han har två raka förluster i ryggen. jag både hoppas och tror att turkos kan charma oss än en gång och fortsätta fightas i UFC medan Natividad får ta ett steg bak och utveckla sitt game någon annanstans. Turcios vinner på stryp i andra ronden!

Stråvikt: Vanessa Demopoulos vs Maria Oliveira

Här utgår jag endast ifrån hjärtat för jag vill se ytterligare en härlig segerintervju med Demopoulos. Oliveira kan mycket väl slå ut Demopoulos och enligt bettingbolagen finns det ingen självklar vinnare att luta sig emot. Men det är sällan vi får se spektakulära avslut i damernas stråviktsdivision så denna fight kommer att sluta med ett enhälligt domslut till Demopoulos!

Galans underkort är på lördag 19 november och startar 19:00 svensk tid och kan ses på UFC Fight Pass. Huvudkortet startar 22:00 svensk tid och kan streamas via Viaplay.

Läs mer

ANNONS

Fler Nyheter