Connect with us

Exklusivt

Maximum Sports matcher att boka efter UFC 276

Publicerat


Nyheter

Maximum Sports matcher att boka efter UFC 276

Publicerat 4 juli, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

UFC 276 tillhör nu det förflutna och Maximum Sports har återigen föreslagna matcher för huvudkortets fighters!

Israel Adesanya

Det råder inget tvivel om att Israel Adesanya är den bästa mellanviktaren på planeten. Är han den mest underhållande? Troligtvis inte, men hans dominans går inte att ifrågasätta. 

Som tur är finns det en tydlig titelutmanare härnäst som är väl bekant med Adesanya och som kan pressa mästaren. 

Israel Adesanya borde möta: Alex Pereira

Den meriterade kickboxaren Alex Pereira är ung i sin MMA-karriär, men livsfarlig på fötterna. Han fick det att se enkelt ut mot fjärderankade Sean Strickland och han har tre raka vinster i UFC. Det som är den drivande faktorn är dock faktumet att Pereira inom kickboxning slagit Adesanya två gånger – en gång via knockout. 

Kan Pereira rada upp 3-0 mot Adesanya? Låt oss se!

Jared Cannonier

Det är svårt att besegra Adesanya, hittills har trots allt endast en människa gjort det i MMA. Jared Cannonier tävlade dock inte som en 38-årig fighter i underläge i sin förmodligen sista chans p en UFC-titel någonsin. Om han ska förbli relevant i divisionen behövs en imponerande prestation.

Jared Cannonier borde möta: Sean Strickland 

En annan fighter som såg oerhört blek ut var Sean Strickland, som lugnt vandrade in i en knockout. Båda fighters var topp 5-rankade inför UFC 276 men de behöver båda två kämpa för att visa att de hör hemma där. Låt de göra upp.

Alexander Volkanovski

Det finns nu ett väldigt starkt argument för att Alexander Volkanovski är den bästa fjäderviktaren genom tiderna, och det hade varit svårt att argumentera emot det. 

Han har redan slagit många av de bästa i divisionen och det finns inte någon tydlig titelutmanare. Volkanovski har gjort anspråk på lättviktstiteln, men det hade enbart gjort en division som är rörig i toppen ännu rörigare. 

Det gör det svårt att boka match för Volkanovski, men inte omöjligt.

Alexander Volkanovski borde möta:… Möjligtvis Yair Rodriguez?

Även om Josh Emmett har en fin vinstsvit och har krävt en titelchans så är det svårt att sälja in den matchen.  

Om drygt två veckor kommer den explosiva mexikanen Yair Rodriguez att ta sig an den forne titelutmanaren Brian Ortega. Medan en returmatch mellan Ortega och Volkanovski inte är särskilt intressant i dagsläget så skulle Yair kunna presentera intressanta problem för mästaren att lösa. 

Det är få som är så oberäkneliga och oortodoxa som Rodriguez -som dessutom använder sin längd och räckvidd på ett fantastiskt sett. Volkanovski är relativt kort, även för fjädervikt, det gör detta mötet väldigt intressant. 

Det krävs dock att Rodriguez tar sig förbi Ortega, vilket är lättare sagt än gjort. 

Max Holloway

Även om Max Holloway inte längre är den bästa fjäderviktaren i världen är han en älskad publikfavorit som förtjänar MMA-världens respekt. 

Han har dock tre förluster i sina fem senaste matcher och har under åren tagit mycket skada. Han må endast vara 30 år gammal men han känns nästan tio år äldre med tanke på hur många tuffa matcher han gått i oktagonen. 

Max Holloway borde möta: Tony Ferguson

En annan fighter som har tagit mycket skada och som sett bättre dagar är den forne interimmästaren Tony Ferguson. Han har förvisso blivit brutalt knockad i sin föregående match men hade en oerhört bra första rond innan dess som många glömmer. 

Detta är två publikfavoriter med bra kondition, imponerande slagkombinationer och underhållande stilar. Det blir en riktig rökare. 

Läs mer

Bryan Barberena 

Gång på gång visar Bryan Barberena sig vara en av de mest underhållande fighters i welterviktsdivisionen. Han lyckades kämpa sig igenom några tuffa stunder och i slutändan visade sig hans press räcka för att överväldiga den forne mästare Robbie Lawler.

Det är väldigt osannolikt att Barberena tar sig till toppen av divisionen eller ens till en topp 15-ranking. Däremot så kan fansen garanteras underhållning varje gång han stiger in i buren, varför inte fortsätta med den garantin? 

Bryan Barberena borde möta: Daniel Rodriguez

Ännu en underhållande fighter som är oerhört publikvänlig är strikern Daniel ”D-Rod” Rodriguez. I dagsläget har Rodriguez vunnit tre raka matcher samt fem utav sina sex senaste. 

Ett möte mellan Rodriguez och Barberena skriker ”Fight of the Night”.

Robbie Lawler

Om du inte hyser stor respekt för Robbie Lawler är du troligtvis inget inbitet MMA-fan. Han har gått oerhört många klassiska matcher och han har offrat mycket av sin hälsa i de brutala krigen han haft i oktagonen. 

Lawler har förlorat sex utav sina åtta senaste matcher och han har troligtvis inte mycket mer att ge vid 40-årsåldern. 

Robbie Lawler borde… gå i pension

Lawler borde hålla huvudet högt och rida in i solnedgången, likt Donald ”Cowboy” Cerrone. Lawler har inget mer att bevisa, han har nått de allra högsta höjderna inom MMA och kan se tillbaka på sin karriär med vördnad. 

Pedro Munhoz vs Sean O’Malley borde bokas om

Bantamviktsmatchen mellan Pedro Munhoz och Sean O’Malley fick sig ett snopet slut när den blev ogiltigförklarad på grund av en ögonpetning. 

Munhoz visade en bra taktik mot den kluriga strikern O’Malley, som knappast hotats hittills i UFC. 

Varför inte boka om de i en huvudmatch på fem ronder? 

Vad tycker du om Maximum Sports matcher att boka efter UFC 276?

Annons

Fler Nyheter