Connect with us

Exklusivt

Maximum Sports matcher som borde bokas efter UFC on ABC 3: Ortega vs Rodriguez

Publicerat


Nyheter

Maximum Sports matcher som borde bokas efter UFC on ABC 3: Ortega vs Rodriguez

Publicerat 18 juli, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Hur hade DU bokat de som tävlade under helgens UFC-gala? 

UFC on ABC 3: Ortega vs Rodriguez gick av stapeln i helgen och här är Maximum Sports matcher att boka efter den spektakulära galan!

Läs mer

Yair Rodriguez

Även om matchen slutade på ett snöpligt sätt så höll Yair Rodriguez på att vinna mötet med Brian Ortega innan den sistnämndes axel gick ur led. Med tanke på att Rodriguez var rankad på tredjeplats och nyss slog den andrarankade fightern i divisionen borde en titelchans lura runt hörnet. Den regerande mästaren Alexander Volkanovski är dock borta på en handskada och lär inte vara redo att börja träna inför match förrän om tidigast ter ronder. 

Yair Rodriguez borde möta: Josh Emmett

Medan Volkanovski återhämtar sig kan man lika gärna slå två flugor med en smäll och säkerställa en obestridd titelutmanare vars legitimitet inte går att diskutera. Josh Emmet sitter på en delad tredjeplats tillsammans med Rodriguez och har en länger vinstsvit. Låt dem avgöra vem som borde möta Volkanovski. 

Brian Ortega

Det är svårt att hitta en fjäderviktare mer villig att ta stryk än Brian Ortega men han kan behöva drastiskt ändra sin fightingstil om han ska kunna fortsätta fightas. Vare sig om han behöver operera axeln eller inte så borde han ta en längre tid för att reflektera och rehabilitera. 

Brian Ortega borde möta: Arnold Allen

Ortega borde blicka nedåt i rankingen mot någon som är på väg upp men som inte nödvändigtvis är en livsfarlig talang eller för högt rankad. Arnold Allen passar in perfekt. 

Amanda Lemos 

Efter en tuff förlust mot Jessica Andrade är nu Amanda Lemos tillbaka i i vinstkolumnen, men att motståndaren Michelle Waterson-Gomez bäst före datum gått ut är svårt att argumentera emot. Det är dags för ett möte med någon högre rankad. 

Amanda Lemos borde möta: Tecia Torres

Tecia Torres är en tuff jäkel som har mött många av de bästa i divisionen och som är en utmärkt måttstock för fighters på väg upp. 

Michelle Waterson-Gomez

Förväntningarna på Michelle Waterson-Gomez har varit väldigt höga sedan hon började tävla för UFC, och de kanske har varit för höga. Nu har hon ett matchfacit på 18-10 och hennes dagar i toppen av divisionen är långt borta.

Michelle Waterson-Gomez borde möta Jessica Penne

Jessica Penne är en fighter som också inte klarat av de bästa hon ställts mot och som också håller på att halka i rankningen. En match mellan Waterson-Gomez och Penne är logisk. 

Li Jingliang

Efter en tuff förlust mot svenske Khamzat Chimaev återvände Li Jingliang med en fantastisk och underhållande vinst mot Muslim Salikhov. Han håller en ständigt hög underhållningsnivå och fansen lär kolla när han tävlar. 

Li Jingliang borde möta: Michel Pereira 

Rankade på fjortonde respektive femtondeplats och med roliga strikingstilar så är ett möte mellan Jingliang och Michel Pereira en fantastisk matchning. 

Muslim Salikhov

Ryssen Muslim Salikhov fick en fem matcher lång vinstsvit bruten mot Li Jingliang och såg inte rikligt ut att kunna hänga med i många av slagväxlingar. Han är äldre, 38, och frågan är hur mycket han har kvar att bjuda på mot de bästa i divisionen.

Muslim Salikhov borde möta: Santiago Ponzinibbio

Både Salikhov och Santiago Ponzinibbio är i liknande sitsar. De är något äldre, precis utanför topp 15-rankningen, och de kommer från förluster. Låt de göra upp om en inofficiell sextondeplats i rankningen.  

Matt Schnell

Vilken match! Matt Schnell var på hal is och såg ut att vara på väg att bli avslutad flera gånger. Denna matchen har satt honom på kartan, mainstreamfans lär känna till honom betydligt mer nu och saker kan enbart bli bättre. 

Matt Schnell borde möta: Vinnaren mellan Alexandre Pantoja och Alex Perez

Schnell har en förlust mot Alexandre Pantoja som han säkerligen hade velat få revansch för. Annars så lär hans och Alex Perez stilar matcha ihop på ett väldigt publikvänligt sätt. 

Sumudaerji

Mötet med Matt Schnell var Sumudaerjis största i karriären och han klarade inte av uppgiften. Han visade dock mycket potential och var några enstaka slag ifrån att avsluta matchen. 

Sumudaerji borde möta: Tagir Ulanbekov

Både Sumudaerji och Tagir Ulanbekov är fräscha, topprankade talanger i UFC:s som kommer från förluster. Låt oss se vem som kan hänga kvar i toppen. 

Shane Burgos

New York-sonen Shane Burgos implementerade en smart taktik mot Charles Jourdain och trots tuffa stunder i den tredje ronden lyckades han slutligen säkra segern via domslut. 

Shane Burgos borde möta: Dan Ige 

Burgos stängde ner en stigande talang, så han är värd ett högre rankat namn härnäst. Dan Ige har hängt i toppen av fjäderviktsdivisionen men kommer från en förlust, låt han kämpa för sin elfteplats i rankingen. 

Charles Jourdain

Kanadensaren Charles Jourdain var så otroligt nära att vinna mot sin största utmaning hittills och var väldigt nära på ett avslut i den tredje ronden. Han kryllar dock av potential och han är värd ett hyffsat namn på grund av sin prestation. 

Charles Jourdain borde möta: Cub Swanson

Veteranen Cub Swanson vilar strax utanför topp 15-rankingen och stilmässigt doftar ett möte mellan honom och Jourdain ”Fight of the Night”. 

Annons

Fler Nyheter