Connect with us

Exklusivt

Om det nu ska hända: Här är tre potentiella matcher för Tony Ferguson

Publicerat


Nyheter

Om det nu ska hända: Här är tre potentiella matcher för Tony Ferguson

Publicerat 12 maj, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Vem är de bästa potentiella motståndarna för ”El Cucuy”?

Förra helgen återvände Tony ”El Cucuy” Ferguson på UFC 274 för ett möte med Michael Chandler. Ferguson såg förvånansvärt bra ut i den första ronden, skakade Chandler, och såg ut att vara något pånyttfödd. 

Tidigt i den andra ronden träffades Ferguson i ansiktet med en klockren, brutal frontspark. ”El Cucuys” livlösa kropp kraschade till kanvasen och den forne interimmästaren förlorade sin fjärde match i rad. 

Trots att många fans anser att Ferguson bör gå i pension ser han sig själv som redo att fortsätta tävla i UFC. 

– Grattis till [Michael Chandler] för sin vinst på UFC 274, skrev Ferguson på Twitter. Hade riktigt kul där inne, ni fans är jävligt vilda, jag älskar denna skiten! Känns bra att vara tillbaka och hungrig. Vi höll precis på att sätta igång. Lycka till i din nästa match, champ.

Det råder inget tvivel om att Ferguson är en av de bästa lättviktarna som tävlat i UFC under de senaste åren. Om han nu envisas med att fortsätta tävla så finns det tre bra, potentiella motståndare för Ferguson.

Läs också: 

1: Jim Miller

Det första och förmodligen bästa alternativet är samtidigt också det tråkigaste. 

Ferguson och Jim Miller är två veteraner som tagit väldigt olika vägar i karriären. Medan Ferguson har jagat de största möjliga matcherna i toppen har Miller nöjt sig med att vara väldigt aktiv och testa de nya, unga lättviktarna som klättrar i rankningen. En slags grindvakt till topp 15-rankningen, men en väldigt respekterad sådan.

Miller är en skicklig grappler och trots att han avslutat sina två senaste motståndare med slag så är det relativt osannolikt att han knockar Ferguson. Millers striking har dock utvecklats nog för att han ska kunna gå in i slagväxlingar med ”El Cucuy”. 

Deras stilar öppnat för många roliga omställningar och situationer på marken, det är en relativt snäll matchning och ger Ferguson en härdad veteran med ett respekterat namn att ta sig an. Både Ferguson och Miller är 38 år gamla – skulle det inte vara kul att se två gamla godingar göra upp en sista gång? 

2: Dan Hooker

Nyzeeländaren Dan Hooker är möjligtvis den mest riskabla matchningen på listan, men det skulle kunna ge fin utdelning. 

Hooker har förlorat fyra utav sina fem senaste matcher och bortsett från en TKO-förlust i en ifrågasatt flytt till fjädervikt så har alla Hookers senaste förluster skett mot lättviktsklassens sanna elit. Något som känns bekant med tanke på Fergusons karriär. 

Detta skulle kunna vara en sista, stor möjlighet för Ferguson att visa varför han hör hemma i toppen, att han fortfarande kan besegra topp 15-rankat motstånd och dessutom agera påminnelse till de som glömt varför ”El Cucuy” varit så fruktad och respekterad. 

3: Nate Diaz

Detta är utan tvekan det roligaste, mest publikvänliga och mest säljbara alternativet av alla på listan. 

Ferguson och Nate Diaz är 38 respektive 37 år gamla. Båda har knappast skrätt med orden i deras kritik mot UFC. Bägge har med största sannolikhet inte mycket kvar att göra i UFC – eller deras professionella MMA-karriärer. 

På vissa sätt känns Ferguson och Diaz som olika sidor av samma mynt: publikvänliga favoriter med stora, passionerade följarskaror. 

Detta är utan tvekan den roligaste matchen på hela listan men dessvärre, samtidigt den mest osannolika med tanke på hur stridslystna förhandlingarna mellan Diaz och UFC är. 

BONUS: Tre snabba, mindre intressanta matchningar

  1. John Makdessi – En 37-årig karatefighter som tävlat i UFC i drygt tolv år. Han bjuder på spexiga sparkar och roliga slagkombinationer, det skulle kunna vara kul. 
  2. Clay Guida – Denna veteran har tävlat i UFC sedan 2006 – det finns många fans som knappt var födda då! Guida är onekligen på nedgång men hans orädda stil kan bädda för underhållning. 
  3. Rick Glenn – Det finns många som inte känner till Glenn, men han är en underhållande fighter som bjudit på roliga matcher i både UFC och WSoF. Detta är dock en svår match att sälja in. 

Annons

Fler Nyheter