Connect with us

UFC

Obesegrade toppfightern talar ut om match mot Khamzat: ”Ingen stor grej”

Publicerat


Nyheter

Obesegrade toppfightern talar ut om match mot Khamzat: ”Ingen stor grej”

Publicerat 21 februari, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

I dagsläget finns det två obesegrade, fruktade fighters i weltervikt som ser ut att vara ämnade för storhet: Svenske Khamzat Chimaev (12-0) och Shavkat Rakhmonov (16-0) från Kazakstan.

Bägge fighters är på väg mot toppen av divisionen och många fans har förutspått ett framtida möte mellan dessa toppfighters. 

Rakhmonov är dock relativt obrydd om huruvida hans och Khamzats vägar korsas i UFC. 

– Om det är meningen att vi möts, så kommer vi mötas, berättade Rakhmonov för Sportskeeda. Om inte, så är det ingen stor grej. Jag har mina egna sportsintressen vad gäller att möta honom, men om det inte händer så är det ingen stor grej. 

Läs mer: UFC 284: Resultat – Makhachev försvarar titlen, Rodriguez briljerar

Två framtida mästare i två divisioner?

Medan Khamzat har gått majoriteten av sina matcher i weltervikt så kan hans frmatid mycket väl spenderas i mellanvikt. Han har haft svårigheter med att klara vikten tidigare, exempelvis inför hans planerade möte med Nate Diaz på UFC 279.

Just nu är det oklart vilken viktklass Khamzats nästa match går i. Matcher mot bland andra den forne mellanviktsmästaren Robert Whittaker har dock ryktats. 

Rakhmonov verkar dock vara på väg upp i welterviktsdvisionen utan hinder. Hittills har han radat upp fyra raka avslut i divisionen, senast mot Neil Magny. Härnäst kommer han att ställas mot Geoff Neal på UFC 285 tidigt nästa månad. 

Läs också:

Tror du att Khamzat Chimaev och Shavkat Rakhmonov möts i UFC? 

ANNONS

Fler Nyheter