Connect with us

UFC

Aljamain Sterling planeras möta forne dubbelmästaren i superfight!

Publicerat

 

Nyheter

Aljamain Sterling planeras möta forne dubbelmästaren i superfight!

Publicerat 21 februari, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

UFC 288 äger rum den sjätte maj och även om platsen inte är fastställd så kan det redan nu bli en av årets största galor. En superfight mellan den regerande bantamviktsmästaren Aljamain ”Funk Master” Sterling (22-3) och den forne dubbelmästaren Henry Cejudo (16-2) är nämligen på gång för eventet!

Det var Sterling själv som avslöjade nyheten på sin YouTubekanal – uppgifter som sedan dess har bekräftats av flera källor. Matchen är dock inte officiell ännu.

Sterling kommer senast från sitt andra titelförsvar där han knockade den forne mästaren TJ Dillashaw i den andra ronden.

Cejudo vann flugviktstitlen under 2018 efter att ha blivit den första att besegra Demetrious Johnson i flugvikt. Han försvarade titeln en gång och vann sedan den vakanta bantamviktstiteln efter att ha avslutat Marlon Moraes.

I sin för tillfället sista match i UFC försvarade Cejudo bantamviktstiteln mot den forne mästaren Dominick Cruz via TKO.

Även om UFC 288 enbart har fem matcher annonserade eller planerade ser det på förhand ut att bli en av årets bästa galor.

Utöver superfighten kommer den forne lättviktsmästaren Charles Oliveira att möta Beneil Dariush, och Bryce Mitchell möter den stigande talangen Jonathan Pierce i en toppmatch i fjädervikt.

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

UFC 288: Aljamain Sterling vs Henry Cejudo – Tillfälligt matchkort

  • Titelmatch i bantamvikt: Aljamain Sterling (c) vs. Henry Cejudo
  • Weltervikt Khaos Williams vs. Rolando Bedoya
  • Bantamvikt: Johnny Muñoz Jr. vs. Daniel Santos
  • Lättvikt: Charles Oliveira vs. Beneil Dariush
  • Fjädervikt: Bryce Mitchell vs. Jonathan Pearce

Läs också:

Vem vinner: Aljamain Sterling eller Henry Cejudo?

ANNONS

Fler Nyheter