Connect with us

Svensk MMA

Lina Länsberg öppnar upp efter att ha lämnat UFC: ”Min drivkraft har försvunnit”

Publicerat


Nyheter

Lina Länsberg öppnar upp efter att ha lämnat UFC: ”Min drivkraft har försvunnit”

Publicerat 22 februari, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

I helgen gick den svenska UFC-veteranen Lina ”Elbow Queen” Länsberg sin allra sista MMA-match. 

Länsberg ställdes mot brasilianskan Mayra Bueno Silva i en match på underkortet under UFC Vegas 70. Trots motgång inledningsvis hamnade Länsberg på topp, men väl där fastnade hon i en kneebar och tvingades klappa ut.

Efter matchen gav Länsberg ett slutligt besked om karriären: hon valde att pensionera sig från MMA.

I ett öppenhjärtigt inlägg på sociala medier öppnade Länsberg upp om beslutet. 

– Jag väljer att sluta tävla i MMA, skrev Länsberg. Inte för att jag inte gillar att fightas längre utan för att min anledning, mitt motiv och min drivkraft har försvunnit. Utan dem är jag inte tillräcklig för att vinna när jag möter topp 15 i världen.

– Visst kan det kännas tråkigt att viljan inte är tillräcklig längre, men i själva verket är det en utveckling åt rätt håll. Mitt behov av att prestera för att säkra mitt värde som människa finns inte längre. Jag känner mig värdefull även när jag förlorar. Jag
är den bästa och viktigaste personen min dotter vet. ”Mamma bra” sade hon och kramade mig hårt i morse.

– Det gör att det känns ok när en match vänder till min nackdel. Jag behöver inte slåss för mitt liv och det behöver man kunna göra på den högsta nivån i världen.

-Jag är så otroligt glad att jag hittade kampsporten. Att jag gick min första match och fann ett forum där jag kunde ”ta tillbaka” det som några människor tagit ifrån mig. Tävlandet har räddat mig och har dessutom gett mig upplevelser och äventyr som är få förunnat. Jag älskar kampsport och det kommer alltid vara en del av mitt liv.
Jag slutar inte efter en förlust. Jag slutar efter att ha blivit hel (och lite för gammal) för att inte uppskatta resten av livet alldeles för mycket!

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Skapade svensk MMA-histora 

Bortsett från sina många meriter, titlar och mästerskap inom thaiboxning så kan Länsberg även stoltsera med att hon blev mästare i Superior Challenge och kort därefter blev hon den första svenska kvinnan i UFC!

Länsberg mötte ingen mindre än den fruktade och undvikna Cris ”Cyborg” i sin debut och må ha förlorat men gjorde en tapper insats i sin första UFC-match. 

Under sina år i världens ledande MMA-organisation mötte Länsberg många toppfighters som Yana Kunitskaya och Pannie Kianzad. Hon säkrade också fina vinster över bland andra Macy Chiasson och kanske sin största vinst hittills: en seger över Tonya Evinger på UFC Stockholm. 

Länsberg har varit en utmärkt förebild för många unga kampsportare, särskilt flickor, och hennes närvaro i buren kommer vara saknad. 

Vi på Maximum Sports tackar Lina Länsberg för en fantastisk karriär!

Läs också:

Hur kommer du minnas Lina Länsberg? 

ANNONS

Fler Nyheter