Connect with us

Exklusivt

Jonny Touma inför titelmatchen: ”Kommer strypa honom medvetslös”

Publicerat


Nyheter

Jonny Touma inför titelmatchen: ”Kommer strypa honom medvetslös”

Publicerat 22 februari, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Inför sitt livs största match är Jonny Touma inget annat än självsäker. 

Foto: Tomasz Piwinski

På söndag kommer Vallentunas Jonny Touma (5-1) att återvända till UAE Warriors för att utmana om titeln i flugvikt!

Hittills har Touma endast hunnit med en match i organisationen; en snabb submissionvinst över filippinaren Rey Nacionales. Det var dock en klockren prestation och en som, i kombination med Toumas redan imponerande meriter, räckte för att säkra en titelchans.

Nu kommer Touma utmana den regerande flugviktsmästaren Nawras Abzakh och trots att titelhållaren är mer erfaren inom proffs-MMA så ser svensken knappt några hot.

– Jag ser inte att han kan vinna över mig på något, säger Touma kallt i samtal med Käftsmällspodden. Han kommer nog försöka ta ned mig… det spelar ingen roll, han kan försöka ta ned mig, jag kommer strypa honom medvetslös. Jag känner mig så mycket bättre än honom.

– Stående, utifrån det jag sett, så är han väldigt passiv, väntar in, han har ganska tajt gaurd. Han kontrat, men känns inte så aggressiv av sig. Sedan med ground and pound så har han lite armbågar och så, men han ska inte få hamna i de positionerna där han kan slänga de.

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Om det är något Touma knappast är känd för så är det att vara petig. Han har tagit riskabla matcher på kort varsel, stått ut med flera motståndarbyten och tar sig an de tuffaste utmaningarna.

Skulle Touma vinna titeln på söndag, vilket oddsen talar för, så planerar han att vara en aktiv mästare med flera titelförsvar.

– [Jag vill gå] minst tre matcher till där jag försvarar titeln, säger Touma. Sedan kanske jag försvarar det en eller två gånger och så blir det något annat, vem vet, PFL eller vad fan som helst. Jag vill inte låsa några dörrar, jag vill kunna känna mig fri. Sedan vet jag att de kommer komma med ett kontrakt efter att jag har bältet, säkert trematcherskontrakt. Men vi får se vad om händer.

Allt kan hända i MMA, men Toumas meriter tala för sig själva. Han har redan mött och besergat många av de bästa i Sverige. Han är svensk mästare i A-klass-MMA och är mer än öppen för allt som väntar honom internationellt.

UAE Warriors har utan tvekan kontrakterat en stjärna, frågan är hur länge de lyckas hålla kvar Touma.

Lyssna på hela avsnittet av Käftsmällspodden med Jonny Touma nedan! 

Läs också:

ANNONS

Fler Nyheter