Connect with us

Boxning

Detta är Badou Jacks tre största segrar i karriären

Publicerat


Nyheter

Detta är Badou Jacks tre största segrar i karriären

Publicerat februari 23, 2023

By Philip Dersén

På söndag går Badou Jack upp i ringen för att bli den första svenska boxaren någonsin att vinna VM-bälten i tre olika viktklasser. Här nedan listar vi svenska stjärnans tre största segrar i karriären. 

Stockholmsgrabben Badou Jack har gjort en resa de flesta idrottarna i Sverige bara hade kunnat drömma om. Efter debuten som 26-åring i Tidaholms sporthall har det hänt mycket. Badou Jack har varit affischnamn för Mayweather Promotions och vunnit två VM-titlar. I ett försök att lära känna Badou Jacks karriär lite bättre har vi här nedan listat de tre största segrarna i hans karriär. 

  

3. George Groves (Las Vegas 2015-09-12)

Badou Jacks första titelförsvar i karriären kom mot en av Englands största stjärnor vid den här tiden. Året var 2015 och bara några år tidigare hade George Groves tillsammans med sin rival Carl Froch sålt ut hela Wembley Stadium när de boxades inför 80 000 åskådare. Något som fortfarande är världens 9:e mest besökta boxningsmatch någonsin. 

Att Badous titelförsvar var på MGM Grand i Las Vegas gjorde inte heller saken sämre. Helig mark för alla kampsportsintresserade och förmodligen en dröm som gick i uppfyllelse för Badou. 

George Groves som vid den här tiden var kontrakterad av tyska proffsstallet Team Sauerland hade trots sitt stora namn ännu inte vunnit någon VM-titel. Enligt de brittiska journalisterna sågs Badou som en på pappret svag världsmästare och en fullt överkomlig motståndare. Men vid den här tidpunkten lyckades ofta svensken slå ner sina motståndare och denna match var inget undantag. Efter en aggressiv inledning åkte Groves ner i backen redan under första ronden. I vad som var en mycket underhållande match fortsatte sedan tiden ut. Med oeniga domarsiffror var det Badou Jack som behöll sin VM-titel och stärkte sitt namn borta i USA. 

Det skulle dröja ytterligare några år innan George Groves äntligen kunde vinna sin första VM-titel. 

 

Läs också:

 

2. Nathan Cleverly (Las Vegas 2017-08-26)

Som förmatch till Floyd Mayweathers spektakel mot Conor McGregor gjorde inte Badou Jack någon besviken. Den här kvällen var Badou så bra som han någonsin kommit att bli. I ett försök att bli världens bästa lätta tungviktare ställdes han mot Nathan Cleverly, en ärrad veteran som hade WBA-bältet i sina ägor. Matchen dominerades fullständigt av Badou Jack som satte igång i ett högt tempo från start och aldrig släppte på gasen. Det var briljanta kombinationer med sylvassa krokar och uppercuts som till slut fick Cleverly att ge upp. Cleverly som bara hade blivit stoppad en gång tidigare under sin karriär, då mot hårdslående superstjärnan Sergey Kovalev

 

Hans ansikte var demolerat och det skulle komma att bli hans sista ronder i karriären. För efter att matchen stoppats i den femte ronden lämnade Cleverly boxningsvärlden för gott. Badou Jack tog genom segern sitt andra VM-bälte i karriären. Något som få dock anade var att detta skulle bli Badous sista seger i en VM-match fram till idag. 

1. Anthony Dirrell (Chicago 2015-04-24)

Det här var Badou Jacks stora genombrott. Efter att han gnetat på ihärdigt sedan flytten till USA var detta den första riktiga chansen att slå sig in i världstoppen. Vid den här tiden var Badou fortfarande en okänd förmåga för de amerikanska fansen och hade så sent som ett år tidigare blivit brutalt knockad av veteranen Derek Edwards efter bara en minut. Därför var det få som hade några större förhoppningar på att svensken skulle kunna rå på den obesegrade mästaren Anthony Dirrell. Det här var Dirrells första titelförsvar av WBC-bältet och matchen kom att gå alla 12 ronder. 

Det var en jämn och tuff match. Båda boxarna hade sina ronder de var bäst i, men när matchen till slut gick i hamn var det utmanaren som roffade åt sig det gröna WBC-bältet. Badou Jack hade motbevisat alla sina kritiker och blev med vinsten ett relativt känt namn i boxningens värld. 

Genom den här segern växte han också fram till att bli Floyd Mayweathers proffsstalls stora stjärna. En titel som han sedan kom att dela med supertalangen Gervonta Davis. 

Vilken seger tycker du är Badou Jacks största i karriären? 

 

ANNONS

Fler Nyheter