Connect with us

Exklusivt

Liam Pitts om jämförelserna med McGregor: ”Tar det som en komplimang”

Publicerat

 

Nyheter

Liam Pitts om jämförelserna med McGregor: ”Tar det som en komplimang”

Publicerat 23 februari, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Den stigande talangen Liam Pitts förstår sig inte på de udda jämförelserna med superstjärnan Conor McGregor. 

På lördag återvänder Liam Pitts på Fight Club Rush 15 för sin andra MMA-match, då han tar sig an Enes Ahmemulic i ett bantamviktsmöte.

Pitts, som är svensk juniormästare i brottning, gjorde sin A-klassdebut på FCR 11 förra året. Där ställdes han mot Halmstad Kampsports Noah Persson och vann ett tydligt domslut efter tre hårda ronder.

De som inte var insatta i Pitts kampsportsbakgrund hade räknat bort honom, men den unge talangen motbevisade fördomarna.

– Innan visste i alla fall de på klubben vilken nivå jag vart på och nu efter min fajt har jag bevisat lite, men inte till hundra procent vilken nivå jag är på, berättar Pitts i intervju med Maximum Sports . Jag tror många kommer bli chockade. Förr eller senare så kommer vi se vilken nivå jag är på. Jag tror inte så många som inte tränar på Allstars faktiskt vet vilken nivå jag är på.

Trots att Pitts vann på övertygande sätt fanns det många tvivlare och hatare på sociala medier som hade ett och annat att säga.

Sedan sin debut har Pitt hunnit bli ett år äldre – men även ett år visare.

– Det är en takeaway från första fajten; jag var jävligt arg, jag var inte ens glad, jag var sur, förklarar Pitts. Jag är äldre nu, jag är mognare, jag kan ta saker med en nypa salt. Jag behöver inte bli 100 procent investerad i allt som sägs och skrivs. Det är också en stor skillnad mellan då och nu.

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Om McGregor-liknelsen: ”Vad har jag någonsin sagt”

Ännu ett återkommande tema i kommentarsfält och sociala medier var att dra liknelser mellan Liam Pitts och superstjärnan Conor McGregor. De har väldigt lite gemensamt bortsett från faktumet att bägge tävlar i MMA, men det stoppade inte jämförelserna.

Pitts förstår inte varför de kommentarerna har haglat, men han har en positiv synvinkel på det.

– Jag fattar inte det, jag har aldrig fattat det jag kommer aldrig fatta det, säger Pitts. Hur, vart?! Men jag fattar inte, vad har jag någonsin sagt som är likt det han har sagt? Men absolut, jag tar det som en komplimang, tack!

Se hela intervjun med Pitts nedan!

Läs också:

Vad tycker du om jämförelserna mellan Liam Pitts och Conor McGregor?

ANNONS

Fler Nyheter