Connect with us

Exklusivt

Wasi Adesina inför toppmatchen: ”Jag är mer än allt det här fysiska”

Publicerat


Nyheter

Wasi Adesina inför toppmatchen: ”Jag är mer än allt det här fysiska”

Publicerat 23 februari, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

På lördag återvänder Wasi Adesina till buren och han sätter sin fina vinstsvit på spel. 

Foto: Tomasz Piwiniski 

Den svensk-nigerianska fjäderviktaren Wasi ”The Nigerian Jaguar” Adesina (3-2) för en spännande match mot den irländske strikern Glenn McVeigh (2-3-1) på Fight Club Rush (FCR) 15 den 25 februari. 

Adesina äntrar matchen med en imponerande vinstsvit på tre raka segrar, två via brutala avslut. Sist han var aktuell knockade han veteranen Robert Nyström på FCR 14. 

Inför helgens gala har McVeigh bland annat talat om Adesinas imponerande fysik. Det är något som McVeigh tror kan bli en utmaning, men sin fysik är det sista Adesina tänker på inför matchen. 

– Jag skulle inte säga att min fysik är ett vapen, vi ser ju det varje dag i MMA: någon som är större kan vara sämre än någon som är mindre, säger Adesina i intervju med Maximum Sports. Så jag ser inte det som ett vapen på ett speciellt sätt. Det är här upp i mitt huvud där jag har vapen. Det är vad de flesta av mina motståndare felar med att inse, jag är mer än allt det här fysiska. Vi är här för att lära oss och jag är här för att lära ut. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Vill testa motståndarens CV

Det råder inget tvivel om att McVeigh har gott om erfarenhet mot toppmotstånd. Irländaren har mött fighters som Abdulmanap Magomedov, Muhamad Mokaev och Bilal Tipsaev

McVeighs erfarenhet är vad Adesina ser som det mest imponerande. ”The Nigerian Jaguar” ser dock fram emot att testa McVeighs erfarenhet. 

– Jag har kollat på honom jättemycket och han har många fördelar, fortsätter Adesina. Jag tycker det största hindret är att han har tävlat mot många bra motståndare. Han har varit där i djupa vatten som inte jag hunnit komma så långt med i min karriär. Det är därför jag är här, för att testa det CV:t han har med sig in i buren. 

Både Adesina och McVeigh har underhållande fightingstilar och det finns en god chans att deras match blir galans bästa. 

Läs också:

Vem vinner: Wasi Adesina eller GlennMcVeigh?

ANNONS

Fler Nyheter