Connect with us

UFC

Spåkulan: Så kommer UFC Vegas 62: Grasso vs Araújo att sluta!

Publicerat


Nyheter

Spåkulan: Så kommer UFC Vegas 62: Grasso vs Araújo att sluta!

Pezhman Pars

Publicerat oktober 12, 2022

By Pezhman Pars

Titelutmanare och publikfavoriter när UFC återvänder till Las Vegas!

UFC är tillbaka efter en veckas uppehåll och bjuder då på ett spännande möte huvudfighten i damernas flugvikt mellan femterankade Alexandra Grasso och sjätterankade Viviane Araújo.

Fightkortet innehåller en hel del andra på förhand roliga matchningar och bör ses som en fin försmak till nästa veckas stora gala i Abu Dhabi. I det delade huvudkortet återvänder veteranen och publikfavoriten Cub Swanson när han ställs mot Jonathan Martinez. Detta blir Swansons 41:a professionella MMA-fight och han har varit UFC sedan 2011, men han var redan ett namn i WEC som sedermera köptes upp av just UFC. Swanson är med i Maximum Sports lista över tio veteraner som fortfarande är aktiva i UFC, vilket du kan läsa mer om här.

Andra fighter att uppmärksamma är toppmötet i herrarnas flugvikt mellan Askar Askarov och Brandon Royval, två fighters som knackar på dörren till en titelfight inom en snar framtid. Hela galan öppnas upp av mötet mellan Mike Jackson och Pete Rodriguez. Jackson är mest känd för att ha fightats mot forne wrestlingstjärnan CM Punk 2018 i en match som slutade som en ”no contest” medan Rodriguez försöker studsa tillbaka från sin debut i UFC tidigare under året när han blev skolad av Jack Della Maddalena. Dessa två fighters har totalt sju professionella fighter tillsammans, något som hör till ovanligheterna i UFC.

Frågan alla undrar sig nu är hur sajterna kommer att sluta? Kommer vi få en titelutmanare i Alexandra Grasso och kommer Cub Swanson fortsätta att charma oss i UFC? Här är veckans spåkula där jag försöker spekulera hur fighterna kommer att sluta!

Läs mer

Alexandra Grasso vs Viviane Araújo

Det är nog mycket som står på spel i denna huvudfight. Båda kommer med en vinst i ryggen och kan mycket väl utmana ”omöjliga” Valentina Schevschenko med en övertygande seger. Eftersom alla fighters ovanför dem i rankingen redan har mött och förlorat mot Schevschenko är det mycket som talar för att en av dessa damer kan utmana om titeln i en snar framtid. Om man tittar tillbaka på båda fighters matchfacit så är det inte mycket som talar för en snabb knockout utan snarare en vinst via domslut. Det är förvisso ganska ovanligt med knockouter i damernas flugvikt men om man vill göra ett starkt intryck och hävda att man är värd titelmatch så är det upp till bevis. Jag tror att fighten kommer gå 25 minuter och vi kommer ha en jämn stående fight där vinnaren till slut blir brassen Araújo via delat domslut.

Cub Swanson vs Jonathan Martinez

Cub Swanson har mött de bästa av de bästa i divisionen och sällan haft en tråkig fight. Trots sina 38 år visar han enormt hjärta och slit i buren. Hans fysik är imponerande likaså hans fighting-IQ och nu ställs han mot en elva år yngre motståndare. Detta blir i särklass Jonathan Martinez tuffaste utmaning hittills. En vinst över en sådan veteran, även om han är i slutskedet av sin karriär är alltid en skalp att ta med sig. Men här är jag helt partisk och jag både hoppas och tror att Cub Swanson fortsätter att ge oss fina minnen innan han kastar in handduken. Cub Swanson vinner fighten via knockout i tredje ronden!

Askar Askarov vs Brandon Royval

Trots att vad han var tydlig favorit i förhand lyckades inte Askar Askarov senast besegra Kai Kara-France som sedermera fick en interim-titelfajt mot Brandon Moreno. Det var ryssens första förlust men nu får han en ny chans att närma sig en titelfight när den submission-farlige Brandon Royval står för motståndet. Royval har varit en aktiv fighter sedan han anslöt till UFC 2020 (bortsett från en skada som höll honom borta i ca 9 månader) och möter ännu en gång en toppfighter som vill stoppa hans planer om ett bälte runt midjan. Denna fight är otroligt viktig för Askarov för att en ny förlust kommer kasta honom långt ner i både intresse och fler toppmatcher medan Royval har ett gyllene tillfälle att, efter en vinst mot Askarov, återigen utmana Kai Kara-France eller Alexandre Pantoja i en titelutmanande fight. Den här fighten kan sluta hur som helst och jag hoppas att vi får se ett tekniskt och fartfyllt krig i 15 minuter där båda fajternas aktier kommer att stiga efteråt. Kan Askarov hålla sig undan för Royvals stryp och submissions så är det mycket som talar för att ryssen tar hem fighten och jag tror att det är exakt så fighten kommer att utspela sig. Vi får se Askarov tillbaka i vinstkolumnen denna gång.

Mike Jackson vs Pete Rodriguez

Antingen får vi se det här som en udda eller väldigt smart matchning. Michael Jackson vann förvisso sin senaste fight men det var efter att motståndaren försökt gröpa ut hans öga och därmed blivit diskad. Fram tills dess så höll Jackson på att få betydligt mer stryk. Pete Rodriguez debut i UFC tidigare i år var allt annat än imponerande och hans ansikte såg rejält tilltufsat ut redan efter några minuter. Den fighten tog slut redan i första ronden men frågan är om debutnerverna har släppt nu när han möter Jackson. Jag tror att många kommer att vilja se Jackson slåss just för att han inte är en skolad MMA-fighter. Fans kan vara brutala och hoppas att någon får rejält med stryk men som vi också vet så premierar UFC fighters som drar åt sig uppmärksamhet vilket Jackson gör. Jag tror dock att Rodriguez kommer vara bättre förberedd än sist och avslutar Jackson i andra ronden.

Galans huvudkort går att se på Viaplay med start 00:00 natten till söndag 16:e oktober. Underkortet startar redan lördag 22:00 och går att se via UFC Fight pass.

 

ANNONS

Fler Nyheter