Connect with us

UFC

Spåkulan: Så kommer UFC Fight Night Gane vs Tuivasa att sluta!

Publicerat


Nyheter

Spåkulan: Så kommer UFC Fight Night: Gane vs Tuivasa att sluta!

Pezhman Pars

Publicerat augusti 2, 2022

By Pezhman Pars

Flera spännande fighter väntar när UFC besöker Paris för första gången!

På lördag går ”UFC Fight Night Gane vs Tuivasa” i Paris, Frankrike. Det blir första gången som UFC besöker Frankrike då landet hade förbjudit MMA på grund av dess ”våldsamma karaktär”. Men trots förbudet har det funnit flera franska MMA-stjärnor som gjort bra ifrån sig utanför landets gränser, inte minst i ”Cage Warriors” i England. Till denna gala får man nu äran att ha hemmasonen och tungviktaren Cyril Gane i huvudmatchen mot australiern Tai Tuivasa. Gane kommer från en förlust i en tuff titelmatch mot regerande mästaren Francis Ngannou och blev blott den andra fightern någonsin att slåss 25 minuter mot honom i en bur, något bara forne mästaren Stipe Miocic lyckats med. Tai Tuivasa kommer från en knock out-seger mot fanfavoriten Derrick Lewis och har tre segrar i ryggen. Båda är högt rankade (#1 för Gane och #3 för Tuivasa) och ligger nära en titelfight inom en snar framtid.

En annan fight på huvudkortet att se framemot är ett väldigt spännande mellanviktsmöte mellan första- och andrarankade Robert Whittaker från Australien och Marvin Vettori från Italien. Trots den höga rankingen kan ingen av dem räkna med ett titelmöte mot regerande mästaren Israel Adesanya då båda mött ”The last stylebender” två gånger och förlorat båda gångerna. Adesanya å sin tur ska försvara sin titel mot brassen Alex Pereira 12 november. Pereira är den enda som lyckats knocka Adesanya, men det var 2017 och i kickboxning. Vinner Pereira övertygande kan vinnaren mellan Whitaker och Vettori stå näst i tur för brassen.

Men frågan är hur fighterna kommer att sluta? Nedan kan du se mina gissningar till helgens UFC Fight Night Gane vs Tuivasa.

Tungvikt: Cyril Gane #1 vs Tai Tuivasa #3

Egentligen talar inget för Tuivasa mer än hans hårda händer som kan knocka vilken människa som helst i världen. Men detsamma kan sägas om Gane, som dessutom är mer allround med en bättre fysik, rörlighet och sparkar. Men Gane vet att om han kommer nära Gane eller engagerar sig slagväxlingar kan han mycket väl besöka canvasen snabbare än vad han tänkt. Jag tror att Ganes försiktighet och rörlighet kommer bli frustrerande för Tuivasa som i slutronderna kommer att bli för trött och se sig besegrad via ground and pound.

Mellanvikt: Roberth Whittaker #1 vs Marvin Vettori #2

En fight som mycket väl kunde ha prytt vilken UFC-gala som helst, men som nu får befinna sig i det delade huvudkortet. Om man bortser från de två förlusterna mot Adesanya kom Whittakers senaste förlust 2014 mot Steven Thompson. Däremellan har han mött riktigt duktiga fighters som Uriah Hall, Brad Tavares, Derek Brunson, Yoel Romero, Darren Till och Ronaldo Souza. Den som får för sig att räkna ut Whittaker har med andra ord inte koll på vilken skicklig fighter han är. Men mittemot sig har han en fighter med liknande bakgrund. Bortsett från hans två förluster mot Adesanya kom Vettoris senaste förlust 2016 via ett delat domslut. Meriterande vinster för italienaren är Paulo Costa, Jack Hermansson och Kevin Holland. Det ska också nämnas Vettori aldrig har knockats, vilket bäddar för en tuff och jämn trerondare på lördag. Jag tror att denna fight kommer att gå tiden ut. Det är väldigt svårt att sia vem som kommer gå segrande, men Vettoris har visat att han kan ta både en och två smällar bara för att ge fyra fem stycken tillbaka. Kan han klara sig från Whittakers karate-studsande och fina sparkar pekar mycket på att Vettori kommer vara den som får Whittaker ner på mattan och håller fighten där. Marvin Vettori kommer att besegra Whittaker efter 15 jämna minuter med andra ord.

Fjädervikt: Charles Jourdain vs Nathaniel Wood

En stark kandidat till “Fight of the Night” när Jourdain och Wood ryker ihop. Jourdain kommer från en förlust mot Shane Burgos så sent som 16 juli, men fick en drös nya fans efter en underhållande och jämn match som även den blev ”Fight of the Night”. Nu ställs han mot en liknande fighter i Wood, som inte räds att gå fram, svinga och ta en smäll bara för att ge en minst lika hård tillbaka. Wood har ett facit på 5-2 sen han lämnade Cage Warriors och anslöt till UFC men detta blir i särklass hans tuffaste match hittills. Jag tror att det blir en för svår nöt att knäcka och en smart Jourdain bör kunna ta hem ett enhälligt domslut denna gång. Men det kommer inte vara gratis.

Andra fighter som är värda att hålla ögonen på:

Mellanvikt: Nassourdine Imavov #12 vs Joaquin Buckley

Imavov har rysk bakgrund men tränare i Frankrike tillsammans med bland annat Cyril Gane. Han spås en lysande framtid men måste först ta sig förbi hårtslående Joaquin Buckley. Sällan tråkig men alltid farlig kommer Buckley till motståndarens hemmaplan för att bärga segern och ta över tolfteplatsen i rankingen. Och kan han bara undvika Imavovs skickliga strypförsök kommer han att lyckas. Jag tror att Buckley kommer att vinna på TKO i tredje ronden när Imavov inte längre har orken kvar.

Du kan se galans huvudkort med starta 21.00 svensk tid via Viaplay. 

Läs mer

Annons

Fler Nyheter