Connect with us

UFC

Spåkulan: Så kommer UFC on ESPN 41: Vera vs Cruz att sluta!

Publicerat


Nyheter

Spåkulan: Så kommer UFC on ESPN 41: Vera vs Cruz att sluta!

Publicerat mars 14, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Veteranerna Dominick Cruz och Angela Hill kan få det hett om öronen!

Det är åter dags för en UFC Fight Night-gala som utspelar sig utanför Apex i Las Vegas. Helgens gala med en spännande bantamviktsfight mellan Marlon Vera och Dominick Cruz hålls värd av Pechanga Arena i San Diego, USA. För oss i Sverige kan vi se fighterna på underkortet med start 22:00 redan via UFC Fight Pass, medan huvudkortet start 01:00 natten till söndag.

Hittills har ”spåkulan”, som går ut på att jag ska gissa mig fram till hur fighterna slutar, inte riktigt gått vägen. Orsakerna kan vara många, bortförklaringarna likaså. Men det är bara att hoppa upp på hästen igen och vända trenden. Så här kommer några fina fighter från helgens gala som ni bör se och satsa era pengar på:

Marlon Vera vs Dominick Cruz – Bantamvikt

En riktigt kul fight där vinnaren definitivt kommer att begära en titelfight härnäst. Vera har trots sina 29 år redan 19 fighter i UFC. Han kommer med tre vinster i ryggen, senast i en tuff femrondare mot Rob Font som han vann på domslut. Dominick Cruz är en 37-årig före detta UFC-mästare som har slagit dom absolut bästa som Demetrious Johnson och TJ Dillashaw. Efter ett fyra år långt break  2016-2020 kantat med skador verkar Cruz göra ett sista försök att vinna ett bälte igen. Men här kommer det att ta slut. Cruz har en speciell stil med extremt mycket rörelse och studsande på fötterna, vilket gjort honom svårträffad och svår att läsa. Men, om det är något tiden har lärt oss, är att den inte skonar någon. Och det kommer Cruz att bli varse om. Vera har blivit en allsidig fighter som kan ta fighten dit det behövs. Hans erfarenhet är som sagt imponerande och han har visat att han klarar att fightas länge utan att bli nämnvärt trött. Marlon Vera kommer att vinna fighten genom ett tufft krig i 25 minuter där Cruz kommer vara tvåa i många slagdueller.

Angela Hill vs Loopy Godinez – stråvikt

Det finns få fighters som har haft lika många delade domslut mot sig som Angela Hill. Kanske säger det något om hur svårbedömda hennes fighter är, men det vittnar också om att hon har haft väldigt svårt att avsluta sina motståndare. Nu är ju damernas stråvikt inte fylld med avslut, och hennes motståndare Godinez kommer till fighten med tre domsluts-fighter i bagaget. Hill är den mer erfarna fightern men snittar en vinst varannan match, vilket egentligen inte är bra nog för UFC. Honhar dock tre raka förluster i ryggen och endast en vinst på de sex senaste fighterna. Det som talar för Hill är att hon förlorat mot eliten av divisionen medan Godinez vunnit mot mindre erfarna fighters. Det här är lite av en vinna eller försvinna-fight för Hill, som med sina 37 år inte kan förvänta sig en chans på titeln vid förlust. Jag tror att Loopy Godinez kommer att vinna på domslut och därefter se Angela Hill lämna sina handskar i oktagonen.

Nate Landwehr vs David Onama – Fjädervikt

Den här fighten är low key på förhand en riktigt kul match up. Ingen av namnen får det att kittlas i munnen på den gemene MMA-supportern, men skrapar man lite på ytan så finns det en del att hämta. Onama, med det något klyschiga smeknamnet ”Silen Assassin”, hoppade in med kort varsel i UFC oktober förra året för att ställas mot då obesegrade Mason Jones. Onama vann inte fighten, men väl organisationens respekt och har i sina två fighter i UFC efter det sett riktigt vass ut. Hans teknik och styrka har sett imponerande ut och fighten mot Landwehr är ett steg uppåt i hans karriär. Landwehrs stil med många sparkar för att sätta upp slag kan bli jobbigt för Onama, men jag tror ändå att Onama kommer avsluta Landwehr stående.

Se UFC Fight Night Vera vs Cruz på Viaplay med 01:00 natten till söndag.

Läs mer

Annons

Fler Nyheter