Connect with us

Exklusivt

Maximum Sports matcher att boka efter UFC Vegas 59

Publicerat


Nyheter

Maximum Sports matcher att boka efter UFC Vegas 59

Publicerat 8 augusti, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

UFC Vegas 59 ägde rum i helgen, här följer de matcher som borde bokas efter den storslagna galan! De som förlorade finalerna i The Ultimate Fighter är inte särskilt intressanta framöver och inkluderas därför inte. 

Jamahal Hill

Den långa amerikanen Jamahal Hill har visat sig höra hemma i toppen av lätt tungviktsdivisionen. Han backade inte i slagdueller som de flesta inte ens hade vågat sig in i, och slog ut den hårdhänte Thiago Santos

Jamahal Hill borde möta: Aleksandar Rakic

Förvisso är serben Aleksandar Rakic skadad för tillfället och rehabiliterar sitt knä. När han väl återhämtar sig är dock ett möte med Hill givet. De är på samma nivå vad gäller ranking och det motståndet de besegrat. 

Thiago Santos

Det börjar bli uppenbart att Thiago Santos kropp helt enkelt gjort sitt. Han gick fem ronder med inga knän mot en av de bästa fighters genom tiderna. Han har lämnat väldigt mycket av sin hälsa i buren och det märks på hans matchstatistik. Santos har förlorat fem utav sina sex senaste och två raka. 

Thiago Santos borde möta: Dominick Reyes

Både Santos och Dominick Reyes har tagit mycket skada i buren under deras senaste matcher. Båda gick fem ronder med Jon Jones i prestationer som man skulle kunna argumentera för som vinster mot den forne mästaren. Låt de göra upp i en delad huvudmatch.

Goeff Neal

Detta var utan tvekan den bästa Geoff Neal vi någonsin sett! Han kunde nästan inte missa med sin raka vänster, var i grym form och hans fotarbete var briljant. Han har stegrat till en ny nivå och Vicente Luque var den som agerade kanvas för Neals konst. 

Geoff Neal borde möta: Gilbert Burns 

Efter sin storslagna seger utmanade Neal Gilbert Burns, vilket är en perfekt match. Neal brutaliserade och avslutade Burns vän och lagkamrat, det finns en inbyggd story i ett potentiellt möte mellan de, låt oss se det i en Fight Night-huvudmatch!

Vicente Luque

Nu är det officiellt: Vicente Luque är inte den elitfightern vi trodde att han var. Hans snabbhet och rörelse är under all kritik, han har stora defensiva hål och såvida hans motståndare inte möter honom i den distansen han föredrar så kommer han inte vara lika effektiv. Han kan dock motbevisa alla tvivel genom att ta sig tillbaka med en stor vinst mot en skicklig motståndare. 

Vicente Luque borde möta: Neil Magny

Både Luque och Neil Magny är topprankade men har haft problem mot divisionens elit. De har båda två oerhört mycket potential och gott om erfarenhet, de kan få göra upp. 

Läs mer

Mohammed Usman 

Jäklar vilken prestation! Mohammed Usman såg ut som ett ånglok med grym fysik och knockoutkraft som i stort sett är skräckinjagande. Det återstår dock flera frågor kring hur högt hans tak är.

Mohammed Usman borde möta Hamdy Abdelwahab

På den förra numrerade UFC-galan fick vi se egyptiern Hamdy Abdelwahab briljera på kort notis med ett starkt brottningsgame. Jag ser gärna Usman och Abdelwahap mot varandra. 

Julianna Miller

Julianna Miller såg förvisso väldigt bra ut i TUF-finalen, men det är också delvis för att hennes motståndare visade stora brister. Miller har fortfarande mycket att bevisa och det borde hon göra mot någon mer etablerad. 

Julianna Miller borde möta: Mandy Böhm

Tyskan Mandy Böhm har fortfarande inte levt upp till sitt potential i UFC. Hon har inte mött någon som velat gå in i slagdueller. Miller vill, det vill hon säkert. 

Sergey Spivak

Moldoviern Sergey Spivak har nu två raka vinster och segrar i fem utav sina sex senaste matcher. Han börjat sakta bestiga rankingen och enligt mig är han redo för att möta en härdad, högre rankad motståndare. 

Sergey Spivak borde möta: Alexander Volkov

Ryssen Alexander Volkov är återigen i segerkolumnen och om han vill behålla sin rankingen så känns en seger över någon som Sergey Spivak väsentlig. 

Augusto Sakai

Med fyra raka förluster talar det mesta för att Augusto Sakai blir klippt från UFC. 

Terrance McKinney

Lättviktsdivisionen har en ny spelare i det övre skiktet och han heter Terrance McKinney. Han har sett oerhört bra ut, även i hans enstaka förlust i UFC. Han är snabb, använder sin räckvidd på ett väldigt bra sätt och kan hitta avslutet både med striking och grappling. Nu är det dags att sätta honom mot ännu en lovande lättviktare.

Terrance McKinney borde möta: Grant Dawson

McKinney och Grant Dawson är på en kollisionskurs, vare sig de vet det eller inte. De är båda två återigen i vinstkolumnen, ser ut som lättviktsdivisionens framtid och är på väg uppåt. Detta kommer utgöra vem som är den som når topp 15-rankingen först. 

Erick Gonzalez

Med två raka förluster via avslut är det väldigt lite som talar för att Erick Gonzalez får ytterligare en chans i UFC såvida det inte är mot någon lovande debutant. 

Annons

Fler Nyheter