Connect with us

UFC

Tony Ferguson avslöjar pensionsplanerna inför UFC 274 – därför fortsätter han

Publicerat


Nyheter

Tony Ferguson avslöjar pensionsplaner inför UFC 274 – därför fortsätter han

Publicerat 17 maj, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

”Just nu är jag riktigt jävla hungrig”

Publikfavoriten, veteranen och forne interimmästaren Tony ”El Cucuy” Ferguson är inte alls redo att gå i pension – trots en förödande knockoutförlust, 38 år gammal. 

Ferguson återvände på UFC 274 tidigare i månaden för ett möte med den forne titelutmanaren Michael Chandler. Det var en händelserik match och trots att de flesta tänker på knockouten som avslutade matchen var det den jämna första ronden som var avgörande – för att hålla kvar Ferguson i MMA. 

I en intervju med Submission Radio avslöjar Ferguson att han hade pensionerat sig om det inte vore för den jämna första ronden med Chandler – där många såg ”El Cucuy” som farligare. 

– Jag fick gå tillbaka, pratade med min pappa, pratade med mina coacher, och jag sa att om jag inte hade klipskheten eller viljan att köra på länge, om jag inte gjorde bra av mig i den första ronden, så hade jag lagt handskarna på hyllan, sade Ferguson till Submission Radio.

– Jag hade sagt: ”Skit i detta, jag är klar, jag pensionerar mig. jag ska hitta något annat, jag kommer coacha alla att komma till denna höga nivån och det är allt.” Men när jag kollade på matchen och jag övervägde allt, så var det som om något hände, något klickade i mig. 

Läs också: 

Enligt Ferguson så fick han en nytändning när han såg den första ronden, samt efter att ha hört UFC:s vd Dana White prisa honom för sin insats. 

– Om jag inte hade haft viljan och lusten att göra det, och vetandes att Dana [White] sa att jag såg fenomenal ut i den första ronden, jag såg riktigt bra ut, då hade jag gått i pension. Men just nu är jag riktigt jävla hungrig. 

Nederlaget var Fergusons fjärde raka i UFC. Han hade under en längre tid den mest imponerande vinstsviten i  UFC med hela tolv raka segrar. Den sviten bröts av Justin Gaethje på UFC 249 i en ensidig match där Gaethje träffade med skoningslöst hårda knockoutslag i nästan fem hela ronder. 

Ferguson är nu rankad på tiondeplats i UFC:s ranking, det återstår att se vem han ställs mot härnäst. 

När borde Tony Ferguson gå i pension?

Annons

Fler Nyheter