Connect with us

UFC

UFC 282: Ingen ny mästare när kontroversiellt domslut tas i huvudmatchen

Publicerat


Nyheter

Ingen ny mästare under UFC 282!

Publicerat december 11, 2022

By Erik

UFC 282 skulle ge oss en ny mästare i lätt tungvikt när Jan Blachowicz mötte Magomed Ankalaev i matchen om den vakanta titeln som Jiri Prochazka lämnade ifrån sig.
Även hypetågen Paddy Pimblett, Bryce Mitchell och blott 18-åriga Raul Rosas Jr gick match under natten.

Nattens UFC 282 var inget problem att hålla sig vaken till!

Varenda match på underkortet gick till avslut där framförallt hypetåget kring Raul Rosas Jr fick ordentligt med vatten på sin kvarn i och med hans dominanta avslut av Jay Perrin via rear naked choke på under 3 minuter. Med sin seger blev även Rosas Jr den yngsta personen att någonsin vinna en match i UFC.

Väl till huvudkortet så visade det sig bli samma visa där med mycket avslut.
Först visade Ilia Topuria toppklass när han enkelt avfärdade, den tills detta obesegrade, Bryce Mitchell via armtriangel efter att kontrollerat den stående kampen på ett väldigt fint sätt.

Svenskbekantingen Darren Till därefter fick se sig besegrad för 5 gången i sina senaste 6 matcher när Dricus Du Plessis kopplade in en rear naked choke i tredje ronden efter en väldigt underhållande och svängig match.

Paddy Pimblett gick tre tuffa ronder mot en game Jared Gordon men fick med sig det enda (tveksamma?) domslutet för natten. Kanske kan en grudgematch med nattens tidigare vinnare Ilia Topuria bli aktuell då Pimbletts hype och värde i rankningen inte lär höjts avsevärt efter en ganska blek insats.

Avslutningsvis var då givetvis den efterlängtade titelmatchen i lätt tungvikt mellan Jan Blachowicz mot Magomed Ankalaev.
Jan Blachowicz som var underdog inför matchen tog initativet och var något starkare i de första två ronderna och skadade Ankalaev ordentligt med bensparkar vilket lämnade dagestaniern med ett mörbultat vänsterben.
I den tredje ronden började Ankalaev få mer fäste och jobba sig in i matchen med driv framåt men syntes fortsatt påverkad av Blachowicz´s bensparkar.
Efter att fått in första nedtagningen i matchen så inför fjärde fick Ankalaev tydliga direktiv att hans brottning skulle vara det vinnande konceptet. Och det visade sig lyckat. Ronden befann sig med Blachowicz antingen med rygg mot buren eller mot backen med Ankalaev i komfortabel kontroll.
Sista ronden har samma scenario när dagestans Ankaleav direkt går på offensiven och skakar  Blachowicz i en slagväxling innan han återigen finner sig i god kontroll ovanpå i markkampen. Väl där jobbar sig Ankalaev sig till det dagestanpatenterade greppet ”dagestanian handcuff” och malar ner Blachowicz och säkrar ronden.

Väl till domslutet visar det sig att inte en enda domare är överens i denna jämna match och domslutet blir ett kontroversiellt oavgjort resultat efter att en domare gett matchen till Ankalaev, en till Blachowicz och en dömt den lika! Därmed krönas ingen ny mästare i lätt tungvikt och sannolikt väntar en direkt rematch.
I intervjun efter anser även en ödmjuk Blachowicz att Ankalaev förtjänar bältet och Ankalaev själv är väldigt upprörd över resultatet.
 

Hur dömde du matchen?

Läs mer

 

UFC 282: Blachowicz vs Ankalaev – Resultat

Huvudkort

 • Titelmatch i lätt tungvikt: Magomed Ankalaev vs. Jan Blachowicz slutar med oavgjort domslut
 • Lättvikt: Paddy Pimblett besegrar Jared Gordon via domslut
 • Weltervikt: Santiago Ponzinibbio besegrar Alex Morano via TKO i rond 3
 • Mellanvikt: Dricus du Plessis besegrade Darren Till via submission RnC i rond 3
 • Fjädervikt: Ilia Topuria besegrar Bryce Mitchell via submission armtriangel i rond 2

Underkort

 • Bantamvikt: Raul Rosas Jr. besegrar Jay Perrin via submission RnC i rond 1
 • Tungvikt: Jairzinho Rozenstruik besegrar Chris Daukaus via KO i rond 1
 • Mellanvikt: Edmen Shahbazyan besegrar Dalcha Lungiambula via TKO i rond 2
 • Mellanvikt: Chris Curtis besegrar Joaquin Buckley via KO i rond 2
 • Lättvikt: Billy Quarantillo besegrar Alexander Hernandez via TKO i rond 2
 • Fjädervikt: T.J. Brown besegrar Erik Silva via submission armtriangel i rond 3
 • Bantamvikt: Cameron Saaiman besegrar Steven Koslow via TKO i rond 3

ANNONS

Fler Nyheter