Connect with us

UFC

UFC-chefen luftar sina tankar om Khamzat Chimaev: ”Svårhanterligt”

Publicerat

Dana White Khamzat Chimaev UFC MMA Maximum Sports

UFC-chefen Dana White säger att det är svårt att hantera Khamzat Chimaev och hans fortsatta karriär på grund av återkommande hälsoproblem.

Khamzat såg ut att vara nästa stora UFC-stjärna när han gick två matcher på rekordtid i juli 2020. Han följde upp sitt UFC-rekord med en blixtsnabb knockoutvinst mot UFC-veteranen Gerald Meerschaert och cementerade sin plats bland de hetaste namnen.

Men trots att han gjorde sig ett namn som en fighter som ville slåss så ofta som möjligt så har tyvärr motsatsen kommit att bli ett faktum. Sedan sin Fight of the Night-match mot Gilbert Burns i april 2022 har Khamzat har endast gått två matcher och nyligen stod det klart att han blev tvungen att ställa in helgens huvudmatch mot Robert Whittaker på UFC Saudi Arabia.

Anledningen var att Khamzat lagts in på sjukhus på grund av hälsoproblem.


MISSA INTE: Andreas ”Bane” Gustafsson slåss om UFC-kontraktet – här är motståndaren!


Det är ännu oklart exakt vad Khamzats hälsoproblem är, men enligt hans manager Majdi Shammas så är de inte allvarliga nog för att sätta punkt för ”Borz” Chimaevs fortsatta karriär. Situationen med Khamzat är dock svårtolkad och det är något som UFC-chefen också talar om. Ett av problemen är just att White inte vet vad som pågår med Khamzat.

– Problemet är att vi verkligen inte vet (vad som händer), sade White när han gästade The Jim Rome Show. Varje gång den här killen närmar sig en match… Jag såg videor på hur han låg våldsamt sjuk på golvet, och han lades in på sjukhus igen. Han hade inte tränat på tre eller fyra dagar, eller fem dagar, jag minns inte vad det var. Men vi kunde inte sätta honom i en match nästa helg.

– På sistone har det varit svårt att få in honom i oktagonen. Varje gång han kommer nära en match blir han riktigt sjuk. Jag vet inte vad jag ska säga. Det är inte så att han är här i landet och vi har haft läkare som har tittat på honom eller något sådant. Han har liksom ingen kontakt, så det är svårhanterligt.

Det är oklart varför Khamzat inte beger sig till USA för att få hjälp av White och hans team. UFC-chefen har otaliga gånger hjälpt fighters som dragits med hälsoproblem. Trots den svåra situationen för den före detta Sverige-representanten så är Shammas optimistisk då han i ett uttalande till MMA Junkie säger att Khamzat ”kommer att komma tillbaka”.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Maximum Sports (@maximumsports.se)